Ceremoniële ondertekening eerste Aartselaarse buurtinformatienetwerken

Op 1 september 2014, over deze onderwerpen: Politie en Veiligheid

Op woensdag 3 september om 20u vindt in het gemeentehuis van Aartselaar de ceremoniële ondertekening van de eerste vier gemeentelijke buurtinformatienetwerken (BIN) plaats.

Het is dankzij de inzet en de actieve werving van de Aartselaarse wijkraden dat de gemeente met 4 BIN's tegelijk kan starten waardoor er meteen een groot gebied van de gemeente wordt gedekt. 

Een BIN is een samenwerking tussen burgers en politiediensten met de bedoeling informatie uit te wisselen volgens een uitgewerkt communicatieplan. In een BIN-charter wordt de werking van een BIN nader omschreven.

Mark Vanhecke (N-VA), schepen voor inspraak en participatie: ”Het is zeker niet de bedoeling dat BIN-leden zelf politie gaan spelen. We vragen hen niet om zelf op patrouille te gaan of op te treden in naam van de politie. Met de BIN’s willen in Aartselaar een veilige en leefbare woonomgeving realiseren onder het motto: ZIEN = MELDEN. Een BIN-lid die iets verdacht ziet, meldt dit aan de politie. Die oordeelt dan of het dringend is of niet. Bij een dringende melding krijgen alle BIN-leden hierover bericht. Zo kunnen ze actief informatie doorgeven aan de politie, die dan sneller kan reageren. “

Een BIN kan worden geactiveerd voor volgende meldingen:

- diefstal op heterdaad

- diefstal met geweld of wapen

- inbraak in een woning, home-jacking, …

- verdachte persoon of voertuig

- diefstal van een voertuig

- vermiste persoon

- …

 

Praktisch:

Ondertekening eerste vier BIN’s gemeente Aartselaar
Woensdag 3 september 2014

20 uur

Bureau burgemeester in het gemeentehuis, Baron Van Ertbornstraat 1, 2630 Aartselaar

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is