Containerpark langer open tijdens zomerperiode

Op 8 juni 2016, over deze onderwerpen: Leefmilieu & Landbouw

Voor het tweede jaar op rij is het containerpark van Aartselaar tijdens de zomer een uur langer open op zaterdag. Voordien sloot het containerpark reeds om 16u, maar tijdens de zomer dus pas om 17u.

De maatregel komt er op uitdrukkelijke vraag van burgemeester Sophie De Wit (N-VA): “Vanaf mei staan tuinen in volle bloei. Ook het tuinonderhoud en het tuinafval neemt dan toe. Veel werkende mensen hebben hier enkel tijdens het weekeinde tijd voor en kunnen bijvoorbeeld hun gras enkel op zaterdag afrijden, en dan nog pas van zodra de ochtenddauw of regen is opgedroogd. Ik krijg daarom regelmatig de melding dat het in de zomer een race tegen de klok is om op tijd het gras af te rijden en nog tijdig op het containerpark toe te komen. Door de langere openingstijd helpen we die mensen nu voort. Een goede dienstverlening staat voor ons centraal.”

Maar ook voor de normale zaterdagdrukte op het containerpark is het latere openingsuur een goede zaak. De vele bezoekers kunnen nu meer gespreid komen.

“Laat ons ten slotte ook niet vergeten dat elke inwoner van Aartselaar ook terecht kan op de andere containerparken van Igean in de buurt, die onder ‘regio Zuid’ vallen. Zo kan iedereen ook terecht op de containerparken van Kontich of Rumst als het te druk is in Aartselaar of een bepaalde container vol zit”, verduidelijkt Sophie De Wit.

Door de werken in de Dijkstraat is het containerpark van Aartselaar nu en de komende maanden wel uitsluitend via Wilrijk te bereiken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is