"Aartselaar hoort overal en nergens bij"

Op 23 december 2010

"Waar zijn wij in godsnaam mee bezig" vroeg hij zich af. "Voor de brandweer moeten we betalen aan de zone Rand, terwijl de Boomse brandweer in onze gemeente moet optreden. Voor de politie horen we bij de zone Hekla, maar nu treden we toe tot de intergemeentelijke veiligheidscel voor de Rupelstreek. Ik heb de indruk dat we overal als extraatje worden toegevoegd, als een soort vijfde wiel aan de wagen."

Positieve noot

Gemeenteraadsvoorzitter Lea Den Abt zei dat burgemeester Marc van den Abeelen (Open Vld) hierover meer uitleg zou verschaffen, maar omwille van een klein ongevalletje moest hij zich voor de vergadering verontschuldigen. Toen later tijdens de vergadering collega Willy Hameau (sp.a) vermeldde dat inwoners van de wijk Groenenhoek voor de bedeling van drinkbaar water naar Hemiksem moesten, ergerde Van der Heyden zich opnieuw. "Ik heb de indruk dat wij overal en negens thuishoren", was zijn besluit.

De vergadering eindigde wel met een positieve noot toen Sophie De Wit (N-VA) voor een applaus aan het adres van het gemeentepersoneel zorgde omdat die de voorbije dagen bijna dag en nacht in de weer waren om wegen en fietspaden berijdbaar te houden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is