'Poort tot Aartselaar' ligt er nog altijd stil en verlaten bij

Op 24 december 2013

Voormalig winkelpand is geliefd mikpunt van vandalen

Sinds de Peugeot-logo's van de grote winkelramen aan het winkelpand van De Bonte Koe verdwenen, liet Delitraiteur de metershoge gevelruimte beplakken met beelden van de lekkerste gerechten.

Dit bedrijf mikte op de markt van mensen met weinig tijd om thuis zelf te koken. Ter plaatse werden brood, broodjes en koffiekoeken gebakken en stond er een ruim arsenaal aan kant-en-klare gerechten die werden voorbereid in hun vestiging in Geldenaken/ Jodoigne.

Maar de regio bleek niet klaar voor zo'n zaak. Binnen het jaar sloot het bedrijf zowel in Aartselaar als in Kontich de deuren. De directie beschuldigde het (vorige) gemeentebestuur van tegenwerking. Het bestuur besloot namelijk om de in- en uitrit van de parking aan de kant van de Pierstraat af te sluiten omwille van de verkeersveiligheid. Op de vraag van de directie om aan hun winkel auto's op een makkelijke manier af en aan te laten rijden, kregen ze een negatief antwoord. Na sluiting stelde hun directie een specialist aan om de geleden commerciële schade op het gemeentebestuur middels een rechtszaak te verhalen.

"Het rechtsgeschil gaat zijn gewone gang", zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA), ook bevoegd voor rechtszaken. "Schepen van mobiliteit Bart Lambrecht heeft samen met de verkeerscel een plan opgemaakt hoe de parking er in de toekomst kan uitzien. Elke geïnteresseerde overnemer kan dat parkeerplan nu opvragen.

De veiligheid van de zwakke weggebruikers is en blijft er een eerste aandachtspunt."

Ondertussen staat het ooit zo sierlijke pand er vervallen bij. Vandalen lieten al vlug hun handtekening op een van de vitrines achter om ze daarna helemaal stuk te gooien. De opvallende borden inspireren blijkbaar weinig of geen huurders.

"De interesse was er wel, maar blijkbaar lag de huurprijs toch iets te hoog", zegt Anastacia Cools van het immokantoor CBRE.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is