Aartselaar neemt voor het eerst deel aan De Slimste Gemeente

Op 24 oktober 2013

Jan De Herdt en Nina Vanwonterghem zullen de gemeente Aartselaar vertegenwoordigen in de preselectie van De Slimste Gemeente, een quiz op Vier. Jan en Nina wonnen de preselectie die de gemeente intern hield onder de verschillende kandidaten. Vorig jaar nam Aartselaar nog niet deel omdat het geen vrouwelijke quizkandidate vond.

Na een oproep in het infoblad kwamen dit jaar wel enkele mannelijke én vrouwelijke kandidaturen binnen. Om de beste mannelijke en vrouwelijke kandidaat te selecteren, werd in de raadzaal van het gemeentehuis een quiz georganiseerd die bestond uit 55 vragen. Jan De Herdt en Nina Vanwonterghem wonnen die elks overtuigend en mogen de gemeente zaterdag gaan vertegenwoordigen in de provinciale preselectie van de quiz.

Schepen van communicatie Bart Lambrecht (N-VA) wenst Jan en Nina alvast veel succes: “Vorig jaar konden we niet deelnemen omdat de gemeente niet tijdig een vrouwelijke kandidate vond. Nu hebben we alles in het werk gesteld om een sterk duo naar de preselectie af te  vaardigen. Ik hoop van harte dat ze de selectie overleven en dat Aartselaar naar de televisieuitzendingen van de quiz mag gaan. Ik dank ook van harte Staf van Mensel en zijn vrouw Christine Van Put, die belangenloos de quiz voor de gemeentelijke preselectie in elkaar hebben gestoken.”

Indien Jan De Herdt en Nina Vanwonterghem de preselectie van Woestijnvis overleven en naar de televisiequiz mogen gaan, worden ze vervoegd door de Aartselaarse burgemeester Sophie De Wit (N-VA). De opnames vinden plaats in het voorjaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is