Beperkt parkeren aan cultureel centrum

Op 29 september 2008

Het parkeerprobleem in het Aartselaarse dorpscentrum blijft voor discussies zorgen in de gemeenteraad.

Succesvolle handelszaken trekken (te) veel bezoekers aan die met de auto naar het dorpscentrum komen. Liefhebbers die op hetzelfde moment naar een voorstelling in het cultureel centrum afzakken, vinden vaak geen parkeerplaats meer.

De oppositie kon drie maanden geleden beletten dat een volledig parkeerverbod tijdens het weekend werd ingevoerd. Ze konden echter niet beletten dat op vrijdag en zaterdag van 17.30u tot 2u de parking alleen nog gebruikt mag worden door bezoekers van het cultureel centrum of het basketbal.Oppositie

De oppositie reageert furieus. "Dit is regelneverij en totaal oncontroleerbaar" zegt Sophie De Wit (N-VA). "Enkel een systeem met een bareel en jetons kan in dit geval waterdicht zijn", zegt Jan Van der Heyden (CD&V).

"Bewoners uit de buurt zijn de sigaar want de bezoekers van de restaurants kunnen alleen nog voor hun huizen terecht", zegt Willy Hameau (sp.a-Groen!).

De discussies zorgden duidelijk voor ergernis bij voorzitter Kris Wils (NAP). "Wij stemmen het reglement en het is aan de politie om daarop toe te zien", was zijn reactie. Het punt werd meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

Als de provincie de goedkeuring door de Aartselaarse gemeenteraad bevestigt, wordt het volgens Wils meteen ingevoerd. "Van zodra de dorpsparking Kapelhof af is, stellen we een algemeen parkeerplan voor aan de gementeraad."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is