Bibliotheek krijgt enkel zoute chips

Op 29 december 2007

Het beleidsplan voor de cultuurdienst ligt voor de komende vijf jaar vast. "Het is een erg ambitieus plan dat zonder een extra medewerker moeilijk te realiseren valt", aldus Sophie De Wit (N-VA). "We onderzoeken of dat inderdaad zo is", reageerde schepen van Cultuur Walter De Bie (Open Vld). "Voorlopig is er geen probleem. Als de nood blijkt, zullen we iemand aanwerven."

"Soms een kwartier aanschuiven om een boek uit te lenen"

Meer discussie ontstond over het uitblijven van een automatisch uitleenbalie in de bibliotheek. "De boeken, cd's en dvd's moeten wel met chips uitgerust worden, maar dat kan in een gemeente als de onze toch geen probleem zijn? Nu moet je soms een kwartier aanschuiven om een boek uit te lenen", zei opnieuw De Wit. Ook op deze opmerking ging de schepen niet in. "We gaan geen vijftigduizend euro uitgeven voor het plaatsen van chips in boeken. Voor zover ik weet, volstaat de huidige streepjescode. Toch laten we dit voorstel voor wat het is. Het is alleen op piekmomenten zo druk. En voor vier mensen die de krant komen lezen, moeten we het ook niet doen."

De discussie zorgde voor een ludieke actie van de mensen achter de satirische dorpskrant Blauwtong. Initiatiefnemers Paul Verschaeren en Walter De Coene trokken met twee pakken chips (zout en paprika in dit geval) naar de bib om het personeel te helpen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is