CD&V Aartselaar blijft mandatarissen verliezen

Op 25 april 2012

De voorbije gemeenteraad nam Jan Van der Heyden, verkozen voor CD&V op de kartellijst met N-VA, voor het eerst zijn plaats in naast Sophie De Wit en Lieve Redant als N-VA'er. Gestart in 2007 met vijf partijgenoten, blijven in de raad zo nog slechts drie CD&V-verkozenen over.

Maar het leed voor de Aartselaarse christendemocraten is hiermee nog niet geleden. Na de vergadering raakte bekend dat voor de komende verkiezingen alleen Mia Moortgat, als kopvrouw, zich nog op dezelfde lijst kandidaat stelt. Oudgediende Luc Eeckhout bevestigt dat hij door gewijzigde beroepsbezigheden, maar ook door de aanhoudende interne strubbelingen, zijn mandaat niet verlengt en niet meer opkomt.

Ook Rina Van de Weyer verlaat de partij al had zij maar wat graag willen blijven. "Ik weet niet welke krachten er hebben gespeeld, maar blijkbaar kan niet iedereen verdragen dat ik zowel in de provincie- als in de gemeenteraad zetel. Ik moest mijn voorkeur voor een van beide bekendmaken.

Toen ik doorgaf me enkel nog voor de gemeenteraad kandidaat te stellen, bleek er alleen nog ruimte op de laatste plaatsen. Ik heb er dan ook voor bedankt en beslist niet meer voor CD&V op te komen."

Toch is het duidelijk dat de inwoners Rina Van de Weyer toch nog op een lijst zullen tegenkomen. Zelf ontkent ze niet dat er gesprekken met NAP zijn. "Voorlopig alleen verkennend", is haar korte reactie na de gemeenteraad.

Huidig CD&V-voorzitter Luc Eelen, op de tweede plaats, betreurt deze leegloop. "Eigenlijk is dit een gevolg uit het verleden, toen ik nog geen voorzitter was, maar we zijn klaar om met een nieuw, sterker en vooral meer eensgezind team naar de kiezer te stappen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is