Hilde Heyman en Lieve Redant nieuwe OCMW-voorzitters in Aartselaar

Op 25 november 2012

De toekomstige bestuursploeg van Aartselaar, bestaande uit de N-VA en sp.a-groen, heeft de laatste knoop in de verdeling van de mandaten doorgehakt. Hilde Heyman en Lieve Redant (beiden N-VA) verdelen het OCMW-voorzitterschap. Hilde Heyman neemt de eerste drie jaar voor haar rekening, Lieve Redant neemt over in de helft van de legislatuur. Naast het OCMW-voorzitterschap, worden beiden ook schepen van gezinsbeleid, kinderopvang, emancipatie, integratie en inburgering. Daarmee is dan ook naam geplakt op de laatste schepen. Eerder maakten de N-VA en sp.a-groen de namen bekend van de toekomstige burgemeester, de overige vijf schepenen en de gemeenteraadsvoorzitter. De volgorde van het schepencollege moet nog bepaald worden.

Hilde Heyman (60 jaar, verpleegkundige) is momenteel werkzaam als algemeen directeur in een woonzorgcentrum. Zij was reeds OCMW-raadslid in de Aartselaarse OCMW-raad. Lieve Redant (43 jaar) is coach in de gehandicaptensector en als gewezen onthaalouder bekend om haar niet-aflatende strijd voor kwaliteitsvolle en voldoende kinderopvang en een volwaardig statuut voor onthaalouders. Dankzij haar studies Gezinswetenschappen en haar engagement in de Gezinsbond heeft ze een brede ervaring met heel wat sociale thema’s. Momenteel zetelt Redant als gemeenteraadslid voor de N-VA.

Toekomstig burgemeester Sophie De Wit is alvast verheugd over de invulling van dit laatste mandaat. “Met Hilde en Lieve hebben we twee geknipte profielen voor de functie van OCMW-voorzitter en schepen van gezinsbeleid, kinderopvang, emancipatie, integratie en inburgering. Beiden zijn reeds professioneel werkzaam in de zorgsector en hebben het gemeentelijk beleid de voorbije jaren van nabij opgevolgd. Hilde en Lieve zullen de komende legislatuur als een prima tandem samenwerken.”

Toekomstig coalitiepartners N-VA en sp.a-groen werken nu in werkgroepen verder aan de beleidsnota voor de komende legislatuur, op basis van de verkiezingsprogramma’s en intensieve gesprekken met het gemeentepersoneel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is