Indiase school opent volgend schooljaar de deuren

Op 30 november 2011

"Ik kreeg eerder al een vraag van een investeringsfirma", zegt de burgemeester. "Het gaat om een gebouw aan de overzijde van de huidige Fabricomvestiging. Daarin was vroeger een IT-bedrijf gevestigd, maar het staat ondertussen al een tijdje leeg. De ruimte moet enkel binnenin aangepast en ingericht worden."

De Patil-group heeft in India 1200 scholen. Verspreid over de hele wereld zijn er dat 1600. Ze hebben op het Europese vasteland geen enkele school, wel een in Engeland. In de wetenschap dat er in België, en vooral in het Antwerpse, nogal wat Indiase gezinnen met kinderen wonen en werken, was de keuze snel gemaakt. De internationale school aan de Dageraadplaats was geen alternatief, want die is verouderd.

Minister-president Kris Peeters hoopt op extra investeringen in Vlaanderen dankzij de school. Burgemeester van den Abeelen denkt aan extra inkomsten voor de gemeentekas en aan werkgelegenheid. "Er is plaats voor vierhonderd kleuters en leerlingen. Naast het eigen onderwijzend personeel, doen zij beroep op plaatselijke werknemers voor kuis -en onderhoudspersoneel. In totaal zou het gaan om vijfentwintig werkplaatsen."

Extra verkeer

Naast al het positieve nieuws is er ook kritiek te horen van de buren en vanuit N-VA-hoek. "De ligging van deze school op de nu al oververzadigde Kontichsesteenweg is totaal onverantwoord", zegt Raymond Botty. "Tel daarbij nog eens vierhonderd leerlingen die met de wagen 's morgens gebracht en 's avonds opgehaald worden, en de chaos zal hier compleet zijn."

Gemeenteraadslid Lieve Redant interpelleerde het schepencollege over dit probleem. Deze week herhaalde ze nog haar vraag om extra verkeerslichten, een oversteekplaats met drukknop en een zone dertig in de nabijgelegen Ysselaarwijk. Burgemeester van den Abeelen onderstreept dat het om een gewestweg voor doorgaand verkeer tussen E19 en A12 gaat en het gemeentebestuur hier niet zijn zin kan doen. "Bovendien zal dit extra aan verkeer het verschil niet maken."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is