Jan Van der Heyden vervoegt N-VA Aartselaar

Op 4 april 2012

Onafhankelijk gemeenteraadslid Jan Van der Heyden wordt lid van de N-VA. Jan was de voorbije legislatuur fractieleider van de CD&V-fractie in de Aartselaarse gemeenteraad. Bij CD&V diende hij in september zijn ontslag in. Na zo’n 6 maanden als onafhankelijke te hebben gezeteld, zet Jan nu de stap richting N-VA. “Dat is vooral een positieve keuze. Bij CD&V bemerkte ik geen groepsgevoel meer. Bij de N-VA kom ik wel in een hechte ploeg terecht met een sterk project voor onze gemeente. Het is tijd voor verandering in Aartselaar bij de volgende verkiezingen. Ik ben dan ook verheugd om de lijst van lijsttrekker Sophie De Wit te mogen versterken.”

Gemeenteraadslid, Kamerlid en lijsttrekker Sophie De Wit is zeer blij met de komst van Jan Van der Heyden: “Jans overstap hing natuurlijk al langer in de lucht, er werd de voorbije maanden in Aartselaar druk over gespeculeerd. Gelukkig is het nu eindelijk zo ver. Jan is niet alleen een gewaardeerd gemeenteraadslid, maar ook een zeer aangename collega die ik al van jongsaf ken. In 2006 hebben we bovendien samen een zeer fijne campagne gevoerd binnen het CD&V/N-VA-kartel. Jan wordt een echte meerwaarde voor de N-VA en is zeer gemotiveerd om bij de verkiezingen de meerderheid van Open VLD en NAP te breken.

Ook de lokale N-VA-voorzitter Eddy Vermoesen vindt de komst van Van der Heyden een uitstekende zaak: “Jan geeft veel om Aartselaar en kent zijn dossiers. Ondertussen telt de N-VA al drie gemeenteraadsleden, al zal Jan wel officieel als onafhankelijke blijven zetelen omdat je tijdens een legislatuur niet van fractie kan wijzigen. In 2006 raakte alleen Sophie De Wit verkozen. Door de verhuis van CD&V’er Fons Verschaeren kwam Lieve Redant in de gemeenteraad. Nu komt Jan daar nog bij. Daarmee wordt de N-VA de facto de grootste oppositiepartij in Aartselaar, samen met CD&V en Vlaams Belang. Ze gaan in oktober met de N-VA rekening moeten houden!

Samen met Jan Van der Heyden maakt ook Hilde Heyman de overstap van CD&V naar N-VA. Hilde was in het verleden een tijdlang OCMW-raadslid voor de CD&V. Als verpleegkundig specialist ouderenzorg en directeur in een woonzorgcentrum richt ze zich ook bij de N-VA op de OCMW-bevoegdheden.

 

Bio Jan Van der Heyden

Leeftijd: 66

Beroep: gepensioneerd, voormalig lid van Rijkswacht BOB Antwerpen, en van daaruit sedert 1982

Verbonden aan de militaire inlichtingendienst SDRA  tot einde loopbaan.

Politiek Curriculum:

- Mocht zich niet politiek engageren tot aan zijn pensioenstelling

- werd in 2006 rechtstreeks verkozen voor de gemeenteraad op de kartellijst CD&V/N-VA en aangeduid als fractieleider van CD&V.

 

Bio Hilde Heyman

Leeftijd: 59

Beroep: directeur woonzorgcentrum, verpleegkundige met specialisatie geriatrie- wondzorg -en continentiezorg

Politiek Curriculum:

- Bestuurslid CD&V van 1992 tot 2011

- OCMW-raadslid van 2003 tot 2009

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is