Kinderopvang in Aartselaar: Meer dan 70 ouders voor 25 plaatsen

Op 8 mei 2012, over deze onderwerpen: Kinderopvang

Op maandag 7 mei om 19u moesten de Aartselaarse ouders die deze zomer voor hun kleuter kinderopvang zoeken, komen aanschuiven aan IBO Robbedoes. Ter plaatse moesten zij hun beurt afwachten om het inschrijvingsformulier af te geven. Meer dan 70 ouders stonden al voor 19u te wachten. “Voor de N-VA is dit symptomatisch voor de te beperkte kinderopvang in Aartselaar. Niet alleen is er een gebrek aan plaats en personeel, bovendien is het ter plaatse drie uur moeten aanschuiven niet meer van deze tijd”, vindt N-VA gemeenteraadslid Lieve Redant. Zij deelde aan de wachtende ouders dan ook koekjes en een strooibriefje uit om onze steun aan de ouders te betuigen.

Voor Lieve Redant, zelf gewezen onthaalmoeder, ligt het thema kinderopvang na aan het hart: “De N-VA heeft in de gemeenteraad al vaak voorstellen gedaan: extra personeel, meer ondersteuning voor onthaalouders, een plan voor extra buitenschoolse kinderopvang,… Maar telkens worden deze constructieve voorstellen door de meerderheid van tafel geveegd onder het mom dat er al genoeg in Aartselaar is. Voor de N-VA is het nochtans duidelijk: er is onvoldoende aanbod! IBO Robbedoes biedt slechts plaats aan 25 kindjes. Bovendien is het twee weken gesloten in de grote vakantie. En de laatste twee weken van de grote vakantie is er geen speelpleinwerking, dus dan kunnen normaal ook de oudere kinderen in de Robbedoes terecht. De ouders zitten terecht met de handen in het haar. Duurzame oplossingen dringen zich op. Maar zelfs een commissie bijeenroepen om naar oplossingen op korte en lange termijn te zoeken, werd door de bevoegde schepen geweigerd.”

Ook de aanmeldingsprocedure is voor Lieve Redant een doorn in het oog. “Voor de Paasvakantie kon je bij IBO Robbedoes ter plaatse inschrijven of online via twee verschillende e-mailadressen. Dat was vragen om problemen. Voor de Paasvakantie ontstond dan ook een grote wachtlijst, zeker gezien er dan geen speelpleinwerking wordt aangeboden. Ook de sportkampen waren in een mum van tijd volzet. Nu kon je dus enkel nog ter plaatse inschrijven. Terwijl andere gemeenten er alles aan doen om wachtende of kamperende ouders te vermijden, kiest ons gemeentebestuur daar blijkbaar bewust voor. Ook hier is dus dringend een oplossing nodig.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is