Laatste gemeenteraad geeft vonken

Op 28 december 2012

Uittredend schepen van Financien Nadine Francus (Open Vld) vroeg de begroting voor 2013 goed te keuren.

"Het is een document dat in samenwerking met de ontvanger en de diensthoofden werd opgesteld. Het is goed, omdat het de continuïteit van de werking van de gemeentelijke diensten verzekert. Het borduurt verder op zaken die al waren ingezet.

Het is aan de nieuwe bestuurders om hun richtlijnen te bepalen en de budgetten mogelijk aan te passen."

De Wit zei dat haar fractie niet zou tegenstemmen, maar had snoeiharde kritiek. "Het is goed dat we niet moeten werken met voorlopige dertienden, maar dat hebben we eigenlijk vooral aan onze ambtenaren te danken.

De begroting vertoont een tekort van 1,7 miljoen euro. Bovendien ontbreekt de meerjarenplanning. Je kunt moeilijk spreken van een goede overdracht van het bestuur."

Francus argumenteerde dat voor 2013 en zelfs voor 2014 nog enkele investeringen gepland waren. "Maar het zou pas ongehoord zijn dat wij hier alles zouden voorschrijven wat jullie zouden moeten voorstellen wat nieuwe initiatieven betreft."

Willy Hameau (sp.a) volgde De Wit en besloot zich te onthouden. Opvallend was dat René Lauwers (Groen) met een nee-stem voor het eerst anders stemde dan zijn kartelpartner.

Achteraf was te horen dat de partijen van het kartel vanaf 2013 als aparte fracties in de (toch wel krappe) meerderheid zullen zitten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is