Maatregelen gevraagd tegen vrachtverkeer in Ysselaar

Op 15 juli 2011

"Daarbij komt dat de verkeersveiligheid sterk achteruitgaat en het wegdek en het voetpad zwaar beschadigd raken. Verder wordt de Oudestraat door de aanwezigheid van een autoverkoper op de Boomsesteenweg geregeld gebruikt als testparcours voor auto's, waarbij de verkeersregels keer op keer overtreden worden", gaat Redant verder.

"In deze straat is er verder ook een parkeerprobleem ontstaan omdat werknemers van een plaatselijk busbedrijf hun auto's daar massaal parkeren, waardoor inwoners nog moeilijk in de buurt van hun eigen woning kunnen parkeren."

Maar het grootste probleem voor Redant is de naburige Kontichsesteenweg. Om in het dorpscentrum te geraken, moeten voetgangers en fietsers deze drukbereden weg zonder beveiliging oversteken. Het gemeenteraadslid wist dat de bewoners een petitie hadden georganiseerd waarin ze aandacht vragen voor hun problemen. Daarom stelde ze het schepencollege enkele oplossingen voor.

Heraanleg straten

"Een alternatieve uitvalsweg voor de bedrijven in de Mastboomstraat is nodig. We zouden ook de heraanleg van de straten kunnen overwegen en een snelheidsbeperking van dertig km per uur invoeren, waardoor zwaar verkeer wordt ontraden." Verder vraagt ze dat het schepencollege geen nieuwe bouwvergunningen voor bedrijven meer aflevert.

Ten slotte lijkt haar een oversteekplaats in de Kontichsesteenweg, voorzien van verkeerslichten met een drukknop, een absolute noodzaak. Schepen Rudy Van Onckelen (Open Vld) zei dat hij het voorstel van N-VA aan de verkeerscel zal voorleggen.

"Wat betreft het weigeren van bouwvergunningen zijn we beperkt, maar we hebben onlangs wel al twee negatieve adviezen verstuurd voor bijkomende bedrijven."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is