N-VA en kartel Groen-sp.a verdelen posten

Op 7 november 2012

N-VA-lijsttrekker Sophie De Wit wordt de nieuwe burgemeester, de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente. Verder was al bekend dat N-VA nog drie schepenen, de OCMW-voorzitter en de gemeenteraadsvoorzitter zou leveren. Het kartel sp.a-Groen levert twee schepenen.

Intussen werden namen en bevoegdheden geplakt op al wie in het schepencollege zal zitten.

De N-VA vaardigt Eddy Vermoesen (59) af voor financiën en cultuur.

Voor Mark Vanhecke (45) is lokale economie, middenstand, onderwijs en jeugd weggelegd, terwijl Bart Lambrecht (26) schepen wordt van mobiliteit, openbare werken en sport.

René Lauwers van Groen (61) krijgt ruimtelijke ordening, leefmilieu en ontwikkelingssamenwerking als verantwoordelijkheid. Willy Hameau(sp.a) wordt schepen van welzijn in de 'brede' betekenis van het woord. Jan Van der Heyden van N-VA (67) zal de raad voorzitten.

Over de opmaak van de beleidsnota wordt volgens Sophie De Wit nog steeds 'constructief' gepraat. Ook over de functie van OCMW-voorzitter moet nog de knoop worden doorgehakt. Het enige wat N-VA daar voorlopig over kwijt wil, is dat het om een vrouw van de lijst gaat. In de wandelgangen is te horen dat zowel Lieve Redant als Lieve Heymans op de post aast.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is