N-VA op eigen benen naar verkiezingen

Op 13 september 2011

Lokaal voorzitter Eddy Vermoesen maakt nu bekend dat een aparte N-VA-lijst voor de volgende verkiezingen een logische keuze is. "De N-VA is in Aartselaar de voorbije jaren stevig gegroeid, zowel qua leden, sympathisanten, als mandatarissen. We hebben de laatste jaren hard gewerkt, bouwden dossierkennis op en vervulden een waakhondfunctie. We drijven in Aartselaar ook mee op de golven van het nationale succes van N-VA. In 2010 haalden we in het kanton Kontich bijna veertig procent van de stemmen."

Ook Kamerlid en gemeenteraadslid Sophie De Wit kijkt enthousiast uit naar 2012. "De samenwerking met CD&V verliep lang zeer vlot, maar na verloop van tijd ging ieder toch zijn eigen weg. Wij zijn klaar om alleen op te komen met een sterke en kwaliteitsvolle lijst. Als oppositiepartij dagen we dan ook de huidige meerderheid, die al meer dan twaalf jaar aan de macht is, uit. Het is tijd voor een nieuwe wind in Aartselaar, eentje waarbij ook inspraak van de inwoners van tel is."

Bij CD&V botert het ondertussen minder goed. Discussies tussen verkozenen zorgen voor grote ongerustheid binnen het bestuur. Iedereen houdt voorlopig de lippen stijf op mekaar, maar het is een publiek geheim dat het ongenoegen bij sommigen groot is. Dat niet Rina Van de Weyer van hun partij, maar Liliane Mariën (Vlaams Belang), een tijd geleden voor de raad van bestuur voor AWW werd aangeduid, zit hen wel erg hoog."

Alhoewel Eric Herregodts op de website nog steeds als voorzitter staat vermeld, raakte toch bekend dat hij onlangs zijn ontslag gaf omdat hij de gemoederen blijkbaar niet kan bedaren. Wordt sowieso vervolgd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is