N-VA wil opwaardering wijk Ysselaar

Op 13 juli 2011, over deze onderwerpen: Wijkwerking & Wijkraden

Wijk Ysselaar is momenteel een vergeten wijk, afgesloten van het centrum van Aartselaar door de drukke Kontichsesteenweg. Door de toenemende industrialisering krijgen de bewoners af te rekenen met verkeerslawaai, schade aan voertuigen en onaangepaste snelheden van bedrijfsvoertuigen. N-VA-gemeenteraadslid Lieve Redant stelde dan ook een zeven punten-actieplan voor om de wijk op te waarderen. Tijdens de vorige gemeenteraad verklaarde de meerderheid zich akkoord om dit plan te onderzoeken en de wijk terug leefbaar te maken.

De signalen voor dit initiatief kreeg N-VA Aartselaar van buurtbewoners, die een petitie hielden in de drie straten die wijk Ysselaar kent. Uit die petitie kwam dezelfde roep naar voren: om Ysselaar leefbaar te houden, moet er dringend geïnvesteerd worden in de woonvriendelijkheid van de wijk.

Concreet stelde N-VA-raadslid Lieve Redant zeven actiepunten voor:

 1)      Er moet onderzocht worden of een alternatieve verbindingsweg voor de bedrijven naar de Boomsesteenweg of Dijkstraat kan aangelegd worden, zodat niet alle bedrijfsverkeer door de woonwijk moet.

2)      Zwaar verkeer moet in de woonwijk ontraden worden, onder meer door er een zone 30 van te maken en de nodige stopborden aan te brengen.

3)      Zolang dit niet is volbracht, geen nieuwe bouwvergunningen meer af te leveren aan bedrijven die zich in Ysselaar willen vestigen.

4)      Een oversteekplaats te voorzien aan de Kontichsesteenweg, voorzien van verkeerslichten met een drukknop, zodat fietsers en voetgangers vlot naar het centrum van Aartselaar en terug kunnen keren.

5)      Deze plannen moeten voorgelegd worden aan de verkeerscel, zodat zij hun advies kunnen uitbrengen.

6)      Er moet onderzocht worden of de vroegere servitudeweg, die de wijk verbond met de Stobbaertsdreef, terug kan geopend worden.

7)      Al deze artikels moeten in nauw overleg worden uitgevoerd met de inwoners van Ysselaar, zodat zij inspraak kunnen hebben over de plannen met hun eigen wijk. Dit is zeker nodig nu Ysselaar geen eigen wijkraad meer heeft.

Lieve Redant toont zich alvast hoopvol: “Ik ben zeer tevreden dat de meerderheid deze actiepunten wil onderzoeken. De meerderheid geeft daarmee ook toe dat Ysselaar aan opwaardering toe is. Het mag natuurlijk niet bij woorden blijven, maar er moeten ook daden uit voortvloeien. Dat zal N-VA nauwgezet opvolgen. Het is alvast positief dat de bevoegde schepen meedeelde dat er momenteel bouwvergunningen worden geweigerd, omdat Ysselaar met deze problemen wordt geconfronteerd.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is