Parking van SKM open voor buren

Op 8 februari 2011

Volgens haar blijft de toegangspoort van de parking open tot 20 juni, wanneer SKM zelf werkzaamheden aan de parking uitvoert. "SKM kan wel niet verantwoordelijk worden gesteld voor gelijk welke vorm van ongeval, diefstal of beschadiging. De winkel behoudt zich ook het recht om de parking weer te sluiten bij overlast", licht Lieve Redant, zelf bewoonster van de Kardinaal Cardijnlaan, de regeling nog toe.

"Jammer van enkele richting"

Bij SKM was maandag niemand bereikbaar om de afspraak te bevestigen. Als N-VA van zijn woord is, vinden onmiddellijke buren van de parking aan de zijde Kardinaal Cardijnlaan dat wel een uitstekende oplossing. "In het andere geval moesten we in de omliggende straten parkeren. Daar is het om te parkeren al druk, ook al hebben veel woningen een oprit met garage. Heel wat mensen laten gemakkelijkheidshalve hun wagen op straat staan. Maar dat het poortje al openstaat, is veelzeggend", merken bewoners Marc De Groof en Linda De Gruyter. "Angst voor de werf hebben we niet. Wel hopen we dat er voldoende ruimte blijft om de oprit goed op en af te kunnen, nu er met parkeerstroken in een eenrichtingsstraat wordt gewerkt. Vooral de keuze voor slechts één rijrichting is jammer. Zo krijgt het verkeer meer baan, wat uitnodigt tot sneller rijden."

De kritiek van N-VA stoort verkeersschepen Kris Wils (NAP) danig. "De werf start ten vroegste eind april. Momenteel zijn enkel de nutsmaatschappijen aan het werk en dient zich geen enkel parkeerprobleem aan. Ons engagement was dat we SKM pas dan zouden contacteren. Ik vraag me af of een en ander wel correct verloopt. Ik betwijfel dat de politie wel is ingelicht. Wat met eventuele signalisatie? Als Redant hiermee wil scoren, doet ze maar."

 

Ook voor Eddy en Emma Samyn-Breugelmans is de aangekondigde geste van SKM goed nieuws. "Gelukkig dat we een oprit hebben. Want parkeren is nu al zodanig moeilijk, dat het met die werf helemaal een probleem zou worden. Onze mobilhome moeten we elders stallen, want voor onze deur geraken we die niet kwijt", getuigt het koppel. "De doorgang is vooral handig, wanneer we te voet naar de bushalte moeten. Dat bespaart ons een hele omweg." Eddy begrijpt wel dat SKM het poortje heeft dichtgehouden. "Sommigen lieten hun hond er zijn gevoeg doen. Als klanten daar in trappen, is dat geen reclame."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is