SKM opent parking en helpt honderden bewoners tijdens straatwerken

Op 4 februari 2011

SKM zal tijdens de rioleringswerken in de Beukenhoflaan en Kardinaal Cardijnlaan haar parking openstellen en een vrije doorgang bieden aan de bewoners, die anders met talloze parkeerproblemen zouden worden geconfronteerd. Die beslissing van SKM komt er na volgehouden inspanningen van N-VA-gemeenteraadslid Lieve Redant. Ook het gemeentebestuur had beloofd om deze oplossing te onderzoeken, maar zij ondernamen in praktijk niets…

In de Beukenhoflaan en de Kardinaal Cardijnlaan staan enkele honderden huizen, goed voor bijna duizend inwoners. Met de werken aan de voetpaden en de rioleringswerken worden hun straten afgesloten voor het verkeer. Een gigantisch parkeerprobleem dreigde dan ook, en dat terwijl kledingwinkel SKM over een ruime ongebruikte parking beschikt in de Leugstraat, grenzend aan de Kardinaal Cardijnlaan via een afgesloten poortje. Op een infovergadering in 2010 vroegen de inwoners aan het gemeentebestuur om met SKM te onderhandelen om de parking tijdelijk open te stellen. Het gemeentebestuur beloofde dat, maar nam uiteindelijk geen initiatief.

Gemeenteraadslid Lieve Redant (N-VA) ondernam dan maar zelf stappen en nam contact op met SKM. Zij bekwam dat SKM de parking voor de bewoners open stelt en de toegangspoort opent, ingaand vanaf 7 februari. De poort zal openblijven tot 20 juni 2011. Vanaf dan voert SKM namelijk werken uit op haar parking. SKM is niet verantwoordelijk voor gelijk welke vorm van ongeval, diefstal of beschadiging en behoudt zich het recht om de parking terug te sluiten wanneer er overlast voortvloeit uit deze regeling.

Lieve Redant, zelf inwoonster van de Kardinaal Cardijnlaan, is alvast zeer enthousiast: “Ik moet SKM van harte bedanken voor haar hulpvaardigheid naar de inwoners toe. Met deze oplossing wordt een groot parkeerprobleem vermeden en kunnen de talrijke bewoners opgelucht ademhalen. Ik betreur wel ten zeerste dat het gemeentebestuur met Open VLD en NAP heeft nagelaten om een oplossing te zoeken en SKM te contacteren. Ze hadden dit nochtans beloofd aan alle inwoners op een infovergadering in 2010. Als oppositiepartij heeft N-VA dan maar zelf het initiatief genomen. Een simpel mailtje volstond. Jammer dat ons gemeentebestuur die kleine moeite zelfs niet wou nemen om haar inwoners wat service tijdens de werken aan te bieden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is