Gratis wifi in schoolomgeving Cade Carillolei

Op 20 april 2021, over deze onderwerpen: Communicatie, Onderwijs, Patrimonium

Het lokale bestuur van Aartselaar biedt gratis internet aan in de omgeving van de gemeentelijke basisschool Cade Carillolei via WIFI4EU-hotspots. Het gemeentebestuur kreeg daarvoor een Europese subsidie van 15.000 euro. In samenwerking met Telenet verovert Aartselaar zo een plekje op de Europese WIFI4EU-kaart.

WiFi4EU is een initiatief om in zoveel mogelijk gemeenten overal in Europa te zorgen voor gratis wifi op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, ziekenhuizen en musea. Gemeenten kunnen bij WiFi4EU een voucher van 15.000 euro aanvragen, waarmee ze wifi-apparatuur laten installeren op openbare plaatsen in hun gemeenten waar nog geen gratis wifi beschikbaar is.  Aartselaar was er als de pinken bij toen het WIFI4EU project werd aangekondigd. Het was echter drummen om een voucher te bemachtigen, want heel wat Europese steden en gemeenten wilden zo een voucher.
Tijdens de derde ronde was het eindelijk prijs: Aartselaar haalde de voucher binnen. Met de subsidie zorgde Aartselaar voor wifi in de gemeentelijke basisschool Cade, vestiging Carillolei.

Eddy Vermoesen, schepen voor ICT: “Wifi op en rond de scholen stond al langer op onze verlanglijst, maar deze mooie subsidie heeft het project nu in een stroomversnelling gebracht. Dit is voor vele partijen een win-win: onze kinderen en ouders surfen voortaan snel en gratis op het nieuwe Wifinetwerk, terwijl de gemeente de kosten van de aanleg niet volledig zelf moet betalen. Door slim op zoek te gaan naar dit soort subsidies, sparen we geld uit die naar andere projecten kan gaan én verhogen we tegelijkertijd toch de service voor onze inwoners.”

Door het strategisch plaatsen van de toegangspunten, kunnen ook ouders die na schooltijd op hun kind staan te wachten gratis gebruik maken van dit openbare netwerk.

Je vindt het netwerk door in de buurt van de school op je smartphone bij de wifinetwerken te kiezen voor wifi4EU. Je komt dan op een scherm met het logo van de gemeente waar je op inloggen kan klikken. Een wachtwoord is niet nodig.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is