Hans Cops komt als volwaardig N-VA-lid op de lijst van N-VA Aartselaar

Op 11 juli 2024, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking, Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Eind 2023 verliet schepen Hans Cops zijn partij Groen. Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Aartselaar werd aangekondigd dat Hans samen met CD&V-voorzitter Mia Moortgat als onafhankelijken op de lijst van N-VA Aartselaar zou komen staan. Dat plan wijzigt nu toch wat. “Nu ik het team van N-VA Aartselaar beter heb leren kennen en hun maandelijkse vergaderingen bij woon, heb ik besloten om toch een lidkaart van de N-VA aan te schaffen en dus niet langer als onafhankelijke op de lijst te gaan staan", legt Hans Cops uit.

“Sowieso speelde het al in mijn hoofd om – als ik herverkozen zou raken bij de gemeenteraadsverkiezingen en dan in de N-VA-fractie ga zetelen – tegen dan een N-VA-lidkaart aan te schaffen. Maar ik vind het correcter om dat nu al te doen en dat in alle transparantie aan de Aartselaarse kiezer te laten weten. Transparantie bevordert het vertrouwen in de politiek.

Voor wie enkel de nationale politiek volgt zal het misschien gek overkomen dat iemand van Groen naar N-VA overstapt, maar in Aartselaar is dat wel een logisch verhaal. Groen en N-VA werken al 12 jaar goed samen in onze gemeente. Ik merk als schepen dat mijn N-VA-collega’s een duurzaam en groen Aartselaar hoog in het vaandel dragen. Kijk bijvoorbeeld alleen al maar naar de evolutie van De Reukens deze twee legislaturen. Voor mij voelt het dus zelfs aan als thuis komen.

Bovendien ben ik ook onder de indruk van de kennis, de gedrevenheid en het professionalisme van het N-VA-bestuur in Aartselaar. Dat alles maakt dus dat ik er graag volwaardig deel van wil uitmaken. Ik ga de komende maanden heel hard mijn best doen om elke Aartselarenaar, ook degene die nationaal misschien niet meteen op de partij zou stemmen, te overtuigen dat een stem op de N-VA in Aartselaar  bij de gemeenteraadsverkiezingen de juiste keuze is”, besluit Hans Cops.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is