Isabelle Vrancken geeft de fakkel door als provincieraadslid

Op 22 december 2023, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking, Gemeenteraadsverkiezingen 2024, Verkiezingen 2018

Provincieraadslid Isabelle Vrancken (33) uit Aartselaar heeft er haar laatste provincieraad op zitten. Isabelle besloot haar ontslag in te dienen en haar in het laatste jaar van de legislatuur te laten opvolgen. “Ik ben een jaar geleden van werk veranderd en de combinatie met de provincieraad werd te moeilijk. Gelukkig heeft Aartselaar met Linda Lauwers nog een ander uitstekend provincieraadslid en heb ik ook het volste vertrouwen in mijn opvolger Hugo Van Bueren”, zegt Isabelle Vrancken.

Isabelle Vrancken raakte bij de lokale verkiezingen van 2018 zowel in de provincieraad als de Aartselaarse gemeenteraad verkozen. Omdat er binnen het bestuur van N-VA Aartselaar een afspraak was om niet te cumuleren en omdat Isabelle in de zomer van 2019 in het huwelijksbootje stapte met schepen Bart Lambrecht – terwijl de wet zegt dat gehuwden niet samen mogen zetelen – nam ze enkel haar mandaat in de provincieraad op. Met 11188 voorkeurstemmen haalde ze toen een formidabel resultaat vanop de vijfde plaats op de provincieraadslijst.

Na vijf jaar in de provincieraad geeft ze nu dus de fakkel door. “De provincieraden vinden altijd op een donderdagnamiddag plaats, de provinciecommissies in de late namiddag. Bij mijn vorig werk was dat geen probleem, maar sinds een jaar werk ik voor een kleinschalig, Aartselaars familiebedrijf. Dan is het niet zo eenvoudig om telkens het werk te verlaten en de collega’s achter te laten, dat voelde voor mij niet goed. Bovendien zijn ook de avondvergaderingen intensief, zeker bij de fusies van de woonmaatschappijen het afgelopen jaar. Die combinatie met ons gezinsleven, we hebben kindjes van 3,5 en 2 jaar oud, was dus ook niet meer zo evident. Het had me al doen besluiten om bij de volgende provincieverkiezingen niet langer op te komen, maar ik heb nu beslist om al een jaartje vroeger te stoppen en de politiek te verlaten. Ik heb de politiek altijd boeiend gevonden, maar deze keuze geeft mijn werk en gezin wat meer ruimte”, zegt Isabelle Vrancken.

In de provincieraad wordt Isabelle nu vervangen door de eerstvolgende opvolger Hugo Van Bueren, voorzitter van N-VA Edegem. “Hugo heeft me ook al twee periodes in de provincieraad vervangen tijdens mijn zwangerschapsrust, dus hij kent ondertussen het klappen van de zweep. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij dat het komende jaar heel goed gaat doen. En bovendien heeft Aartselaar met Linda Lauwers, deze legislatuur verhuisd vanuit Boom, nog steeds een N-VA-provincieraadslid. De lokale dossiers zijn bij haar in goede handen”, besluit Isabelle.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is