Verkeerstellingen van de provincie bepalen eindtoestand van Tuinlei

Op 18 maart 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

De Tuinlei is al langer een discussiepunt tussen de gemeenten Schelle, Niel en Aartselaar. In een akkoord bij de provincie Antwerpen tekenden de drie gemeenten op 31 juli 2015 de krijtlijnen rond de Tuinlei uit. Die mocht tijdelijk worden aangelegd tijdens de werken van de Steenwinkelstraat. Een mobiliteitsstudie onder leiding van de provincie zou de eindtoestand bepalen. Die tellingen worden nu deze lente uitgevoerd. Dat vernam provincieraadslid Isabelle Vrancken (N-VA) na een schriftelijke vraag aan de deputatie.

De Steenwinkelstraat is echter al een tijdje afgewerkt, maar de tellingen kunnen nu eindelijk starten. “Dat komt omdat de Vlaamse overheid vlak na de afwerking van de Steenwinkelstraat aan de kruispunten van de A12 is beginnen werken. Die werken beïnvloeden de mobiliteitsstudie en geven geen getrouwe weergave van hoe de verkeersstromen zich hebben verplaatst na de aanleg van de Tuinlei”, leerde Isabelle Vrancken uit het antwoord van de deputatie.

Tuinlei maximaal enkelrichting

Provincieraadslid Vrancken vroeg ook aan de deputatie bevestiging over wat er in het akkoord tussen de gemeenten staat met betrekking tot de toekomst van de Tuinlei. “Op basis van de tellingen wordt een mobiliteitsstudie gemaakt. Die studie bepaalt dan de eindtoestand van de Tuinlei. Maar de drie gemeenten beslisten al in 2015 dat de maximale toestand van de Tuinlei een enkelrichting wordt van Niel/Aartselaar richting Schelle. De deputatie bevestigde dat de burgemeester van Schelle dat op papier heeft gezet met zijn handtekening er onder. Opmerkelijk, want tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen beweerde de burgemeester in Schelle net het omgekeerde”, stelt provincieraadslid Vrancken vast.

N-VA Schelle roept op tot eerlijke communicatie

Koen Vaerten, gemeenteraadslid voor N-VA in Schelle, is tevreden met het antwoord van de deputatie. “Hieruit blijkt eens te meer dat onze burgemeester niet fair is in zijn communicatie. Tijdens de verkiezingen liet hij in zijn CD&V-pamfletten letterlijk optekenen dat hij er alles aan zou doen dat de Tuinlei open en dubbelrichting blijft. Dat terwijl hij in 2015 zijn handtekening al zette onder een akkoord waarin die Tuinlei maximaal enkelrichting wordt. We roepen onze burgemeester dan ook op om zijn eigen akkoord trouw na te komen en daarover geen tegenstrijdige communicaties meer te versturen voor electoraal gewin.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is