Bestuur N-VA-Aartselaar verdubbelt na interne verkiezingen

Op 17 februari 2011

Tijdens een open ledenvergadering werd op 16 februari een nieuwe bestuursploeg voor N-VA-Aartselaar verkozen. Eddy Vermoesen kreeg als uittredend voorzitter unaniem het vertrouwen om ook de komende drie jaar de lokale N-VA-afdeling te leiden. Opvallend is dat het succes van de nationale N-VA ook lokaal afstraalt. “Ons ledenaantal in de gemeente is op korte tijd verdubbeld. Die positieve evolutie merken we nu ook in de bestuursploeg, die van 5 naar 10 bestuursleden uitbreidt. Met deze gemotiveerde ploeg zijn we goed gewapend om de grote lokale uitdaging aan te gaan: de Aartselaarse gemeenteraadsverkiezingen van 2012”, aldus een trotse voorzitter Eddy Vermoesen.

Naast de hernieuwing van het voorzitterschap, werd ook een nieuwe ondervoorzitter gekozen. Die functie wordt voortaan waargenomen door Eric Vanseuningen, één van de nieuwkomers in het bestuur. Daarnaast werden 6 bestuursleden verkozen: Thomas Braem, Freddy Cornelissens, Bart Lambrecht, Miel Mertens, Jan Van Camp en Anne Van Ruyssevelt. Tenslotte zetelen de twee N-VA-gemeenteraadsleden Sophie De Wit en Lieve Redant automatisch in het nieuwe bestuur. Deze 8 bestuursleden verdelen op de volgende bestuursvergadering de functies van penningmeester, secretaris, communicatieverantwoordelijke, ledenwerving,…

Voorzitter Eddy Vermoesen is alvast enthousiast: “We hebben een sterke bestuursploeg bijeen gekregen. Met  Jan Van Camp treedt bovendien de gewezen voorzitter van Volksunie Aartselaar toe tot ons bestuur. Zo wordt ook lokaal de verwantschap tussen N-VA en de gewezen Volksunie in de verf gezet. We hebben met Lieve Redant en Sophie De Wit twee zeer gemotiveerde en bekwame gemeenteraadsleden in huis. Sophie De Wit is daarnaast als Kamerlid een uitstekende kopvrouw die bij de federale verkiezingen nog meer dan 26.000 voorkeurstemmen behaalde. N-VA haalde in Aartselaar rond de 40% op 13 juni 2010. Er is dus ontzettend veel potentieel en het wordt de uitdaging voor onze nieuwe bestuursploeg om na te denken hoe we dat potentieel zo veel mogelijk kunnen verzilveren. Vanuit de nationale partij worden we uitstekend ondersteund via het ‘Traject 2012’, waarvan onze splinternieuwe lokale website een voorbeeld is. Over een al dan niet kartel om in Aartselaar naar de kiezer te gaan, is nog niets besloten. We houden alle opties open.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is