Veilige oversteek voor wijk Ysselaar op Kontichsesteenweg op komst

Op 27 juni 2012

Binnenkort komt er op de Kontichsesteenweg ter hoogte van de Oudestraat een nieuw verkeerslicht. Door middel van een drukknop kunnen de zwakke weggebruikers van wijk Ysselaar dan veilig de drukke Kontichsesteenweg oversteken. Dat vernam gemeenteraadslid Lieve Redant (N-VA) in de gemeenteraad. Lieve Redant reageert tevreden: “Een veilige oversteekplaats was het kernpunt van het opwaarderingsplan voor wijk Ysselaar dat ik zo’n jaar geleden in de gemeenteraad had voorgesteld.

Door de drukte van de Kontichsesteenweg was wijk Ysselaar afgesneden van het centrum van Aartselaar. “Er ligt momenteel één zebrapad vanuit de Oudestraat over de Kontichsesteenweg, maar in een bochtige omgeving waar de auto’s 70 km/u mogen rijden. Echt veilig kan je dat niet noemen, zeker niet voor schoolgaande kinderen. Een verkeerslicht waarbij de zwakke weggebruiker het licht voor zichzelf op groen kan zetten, is dan ook de oplossing die ik destijds had gesuggereerd. Een jaar later en – toeval of niet- vlak voor de verkiezingen, beslist het bestuur om dit verkeerslicht dan toch te realiseren. Het gaat daarmee in tegen het advies van de verkeerscel, maar dat is terecht naar mijn mening. Ik ben blij dat mijn constructieve werk in de oppositie nu toch zijn vruchten afwerpt”, reageert Lieve Redant verheugd.

Lieve Redant vroeg ook naar de timing van de realisatie, maar daarop kon de bevoegde schepen nog niet antwoorden. Eerst moet worden onderzocht hoe de andere lichten in de Kontichsesteenweg zullen worden afgesteld.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is