Lieve Redant (N-VA) stapt uit actieve politiek

Op 26 juli 2013

Lieve Redant (44) stopt met de actieve politiek na een lang engagement bij eerst de Volksunie en daarna N-VA. Redant zetelde na de verkiezingsoverwinning in 2012 van de N-VA in Aartselaar als OCMW-raadslid en zou in 2016 partijgenoot Hilde Heyman opvolgen als OCMW-voorzitter en schepen van Gezinsbeleid, Kinderopvang, Emancipatie en Integratie.

Redant was van 2010 tot 2012 gemeenteraadslid voor N-VA. Ze stopt om persoonlijke redenen en wenst meer tijd te spenderen aan haar familie, haar werk en haar hobby's. Ze stelt haar mandaat ter beschikking van de partij.

Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) reageert verrast op de beslissing.

"Als stichtend lid van N-VA Aartselaar heeft Lieve een zeer grote verdienste voor onze lokale afdeling. Afgelopen jaar behaalden we mee dankzij haar inzet een grote verkiezingsoverwinning en konden we de kracht van de verandering realiseren. Met haar vertrek verliezen we een geëngageerde dame met veel kennis over kinderopvang en gezinsbeleid."

Lieve Redant zegt steunend lid van N-VA te blijven. In de OCMWraad wordt ze opgevolgd door Nicole Caremans (49). Caremans werkt als kwaliteitscoördinator en ombudsvrouw in het ziekenhuis Heilige Familie in Reet.

De beslissing over wie als OCMWvoorzitter en schepen van gezinsbeleid, kinderopvang, emancipatie en integratie het tweede deel van de legislatuur zal vervolmaken, wordt later in het partijbestuur beslist.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is