Spoor van graffiti door gemeente

Op 5 oktober 2013

Vandalen hadden op tientallen plaatsen hun handtekening, een zogeheten tag, achtergelaten met een verfspuit.

"De exacte omvang van de schade kennen we nog niet, maar die is sowieso bijzonder groot", zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Bart Lambrecht (N-VA). "Behalve op openbare plaatsen werd de graffiti ook gespoten op de rolluiken en gevels van verscheidene privéwoningen. Voorlopig hebben we alleen de openbare gebouwen laten schoonmaken. Dat lukt vrij goed als de tags op gladde ondergrond werden aangebracht. Maar de verf trekt wel in de poriën van bijvoorbeeld baksteen van huizen en gevels en dat is heel wat moeilijker verwijderbaar. Het is mogelijk dat we een gespecialiseerde firma aan het werk moeten zetten om alles opnieuw netjes te krijgen. Naast dit alles moeten we ook enkele verkeersborden vervangen omdat ze te zwaar werden beschadigd."

Nooit zo erg

Aartselaar had al wel vaker te maken met vandalen die gewapend met verfbussen kwistig handtekeningen, initialen, tekeningen of boodschappen op muren en borden achterlieten.

Maar het aantal dat het afgelopen weekend werd aangebracht is groter dan ooit. De vandalen trokken een spoor van in de Groeninghelei in Kontich tot aan de nachtwinkel in de Kapellestraat in Aartselaar.

De politie heeft de daders nog niet kunnen vatten, maar zegt wel een spoor te volgen.

"Zowel in Aartselaar als in Kontich waren er met het eerste Q-fest en een fuif op zaterdagnacht nogal wat jongeren op de been" zegt Johan Janssens, postoverste van de politiezone Hekla in Aartselaar. "We beschikken zelfs over camerabeelden van de daders. Ze waren met zijn drieën, maar ze droegen een kap over het hoofd. De beelden worden momenteel geanaliseerd. We krijgen daarbij de hulp van de federale politie."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is