Aartselaar heeft voortaan ook ‘doorlopende straten’

Op 21 januari 2014, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

Aartselaar heeft voortaan aparte verkeersborden voor doodlopende straten die toch een doorgang bieden voor zwakke weggebruikers. Een symbool van een fiets en een voetganger bovenaan het gekende bord van een doodlopende straat geven deze ‘doorlopende straten’ aan. “Met deze kleine ingreep maken we fietsers en voetgangers duidelijk dat ze via deze doorlopende straat een rustige binnenweg kunnen nemen. Deze snelle binnenwegen geven de zwakke weggebruiker een voorsprong op de auto en maken de verplaatsingen per fiets of te voet aantrekkelijker”, zegt schepen van mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA) tevreden.

In totaal gaat het om 19 doodlopende straten die voortaan een verkeersbord van doorlopende straat meekrijgen. Het project kwam er na een goede samenwerking tussen de Aartselaarse afdeling van de Fietsersbond, de technische dienst en het gemeentebestuur. “Met de Aartselaarse Fietsersbond hadden we dé specialist in huis om alle binnenwegen in doodlopende straten in kaart te brengen. Vervolgens is onze technische dienst de aangepaste borden in orde gaan brengen op basis van deze inventaris. De aangepaste borden hadden bovendien een zeer lage kost omdat we dit samen met de gemeente Kontich hebben aangekocht. Verschillende goede samenwerkingen hebben van  dit project dus een succes gemaakt”, reageert Bart Lambrecht verheugd.

De aanduiding van de doorlopende straten kadert in de beleidsdoelstelling van het gemeentebestuur om fietsen en wandelen aantrekkelijker te maken in Aartselaar.


Foto: Dit bord tot de doorlopende straat aan in de Kleistraat op de hoek met de voetweg van de Adriaan Sanderslei.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is