Gedeelte Lindelei enkelrichting in proefopstelling

Op 5 juni 2014, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

 

Van 2 juni tot 30 september is de Lindelei tussen Kapellestraat en A. Van Brabantstraat/A. Sanderslei enkelrichting geworden, in de richting van de Kapellestraat richting het kerkhof. De proefopstelling komt er op suggestie van de Aartselaarse verkeerscel. “Met deze proefopstelling willen we de verkeersveiligheid in de Lindelei verhogen en de doorstroming in de Kapellestraat vlotter maken”, verduidelijkt schepen van mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA).

De proefopstelling kent dus twee grote doelen. Enerzijds zal de verkeersveiligheid verhogen. “In dit stuk Lindelei was het moeilijk voor twee auto’s om te kruisen. Gevolg was dat ze regelmatig over het voetpad gingen rijden om elkaar te passeren. Dit was natuurlijk niet de meest aangewezen en veilige oplossing”, zegt Bart Lambrecht.

Daarnaast zal ook de doorstroming in de Kapellestraat verhogen. “Nu moesten auto’s regelmatig wachten als ze in de Lindelei wilden rijden, om een tegenligger eerst te laten uitrijden. Het gevolg was dat het kruispunt met de Kapellestraat en L. Gilliotlaan dichtslibde. Dit had gevolgen voor het verkeer in onze hoofdstraat. Door de enkelrichting raakt dit nu ook opgelost”, zegt Bart Lambrecht.

De proefopstelling duurt 4 maand en wordt bewust gehouden op het einde van een schooljaar, tijdens een schoolvakantie en aan het begin van het nieuwe schooljaar. Er volgen ook verkeerstellingen om de effecten van de proefopstelling te meten. Voorafgaand konden de inwoners naar een infovergadering gaan waarop ze meer informatie kregen over de proefopstelling.

Indien de proefopstelling positief wordt geëvalueerd in september, kunnen we ze definitief invoeren. In 2016 zal de Lindelei sowieso volledig worden heraangelegd. De enkelrichting kan dan in het ontwerp worden opgenomen”, besluit schepen Lambrecht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is