Joris De Bie treedt toe tot bestuur N-VA Aartselaar

Op 12 maart 2015

Joris De Bie (26 jaar) zetelt voortaan in het bestuur van N-VA Aartselaar. Het N-VA-bestuur keurde de coöptatie van Joris goed. Joris is in de Aartselaarse politiek geen onbekende. Hij is de zoon van onafhankelijk gemeenteraadslid Walter De Bie, die de voorbije legislaturen nog schepen was voor Open VLD. Zelf stond Joris De Bie bij de provincieraadsverkiezingen van 2012 nog op de 4e plaats op de Open VLD-lijst, waar hij 846 voorkeurstemmen haalde. “Mijn keuze voor de N-VA komt uit het hart, ik heb alvast een warme welkom gekregen”, zegt Joris De Bie.

Joris De Bie had al langer geen lidkaart meer bij Open VLD. “Na de verkiezingen van 2012 hebben mijn vader en ikzelf vrij snel besloten om ontslag te nemen bij de VLD. Door de komst van enkele nieuwkomers waaide er een wind waar we ons niet meer in konden vinden. Na een tijdje heb ik dan een lidkaart van de plaatselijke N-VA genomen. Ik stel namelijk vast dat het nieuwe gemeentebestuur een grote inzet toont en dagdagelijks met sterke mensen aan de ‘kracht van verandering’ in Aartselaar werkt. Er is al heel wat ten goede veranderd. Aan dat positief project werk ik met veel plezier mee. Ik ben dan ook blij dat het N-VA-bestuur mijn kandidatuur heeft aanvaard. Ook voor Jong N-VA in de Antwerpse Zuidrand zet ik me al een tijdje in.”

Bij Joris kriebelt het alvast om in de voetsporen van zijn vader te treden en actief aan gemeentepolitiek te doen. “Maar ik besef natuurlijk dat ik me dubbel zo hard zal moeten bewijzen voor de N-VA. De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog ver weg, dus ik krijg de tijd om mijn inzet te tonen. De motivatie is alvast zeer groot!”, zegt De Bie.

Voorzitter van N-VA Aartselaar Miel Mertens en burgemeester Sophie De Wit verwelkomen Joris alvast in het N-VA-bestuur. “Joris is zonder twijfel een toegevoegde waarde voor de N-VA. Hij zet zich hard in en volgt de politiek op de voet. Joris is bovendien nog jong en als partij trachten we natuurlijk steeds werk te maken van verjonging.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is