U bent hier
Mensenzorg mag nog wel degelijk kleding ophalen in Aartselaar
Vandaag postte vzw Mensenzorg in alle Aartselaarse bussen een brief dat de ophaling van Mensenzorg voortaan stopgezet wordt door een beslissing van het gemeentebestuur. Mensenzorg haalt daarbij uit naar de communicatie van het gemeentebestuur en legt de burgemeester woorden in de mond die ze nooit heeft gezegd. Via dit persbericht wenst het gemeentebestuur de foute berichtgeving van vzw Mensenzorg dan ook recht te zetten. “Niet alleen heb ik Mensenzorg nooit beticht van lucratieve handel, bovendien is ook de berichtgeving dat Mensenzorg niet meer mag ophalen fout. Het college van burgemeester en schepenen besliste namelijk enkele weken geleden dat Mensenzorg wel degelijk nog ophalingen mag doen in de gemeente, complementair aan die van Kringwinkel Wrak”, verduidelijkt burgemeester Sophie De Wit.
Enkele maanden geleden besloot de gemeenteraad om voortaan de kledingophaling in Aartselaar te laten organiseren door Kringwinkel Wrak. “De reden daarvoor is dubbel. De kledij die Wrak ophaalt wordt hier ook aan de lokale minderbedeelden of geïnteresseerden verkocht. Deze lokale verkoop kon geen enkele andere kledinginzamelaar garanderen. Daarnaast stelt Wrak ook mensen uit de regio te werk, mensen die anders op een leefloon vallen. Beide intenties steunt ons gemeentebestuur ten volle en de beslissing werd dan ook uit positieve overwegingen genomen”, verduidelijkt burgemeester De Wit.
Om die reden sleepte Wrak het contract dus in de wacht en werden andere contracten opgezegd. “Maar gezien Wrak maar 4 ophalingen per jaar doet, hebben we enkele weken geleden binnen het college van burgemeester en schepenen beslist dat Mensenzorg daarnaast ook nog twee ophalingen per jaar mag doen. Onze administratie heeft hen daar normaal gezien reeds van op de hoogte gebracht. Het pamflet van Mensenzorg valt dus op een zeer ongelukkig moment in de bussen, want de inhoud klopt eenvoudig niet”, vindt De Wit.
Tenslotte reageert burgemeester De Wit ook nog op het verwijt in het pamflet van Mensenzorg al zou de burgemeester hen op de gemeenteraad van ‘lucratieve handel’ hebben beschuldigd. “Niets is minder waar. Ik heb gezegd dat enkele organisaties via de kledingcontainers goed geld verdienen. Dat is gebleken uit een televisiereportage recent. Maar in die reportage werd Mensenzorg niet genoemd en ik heb op de gemeenteraad ook helemaal niet naar hen verwezen. Moesten we trouwens toch van die mening zijn, dan hadden we nu natuurlijk nooit nog 2 ophalingen per jaar aan Mensenzorg gegund. Deze bewering klopt dus niet en langs deze weg zet ik ze graag recht”, besluit de burgemeester.
Het college van burgemeester en schepenen hoopt dat hiermee alle misverstanden van de baan zijn.