N-VA trekt zelfstandig naar Aartselaarse kiezer

Op 12 september 2011

De N-VA zal in Aartselaar bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zelfstandig opkomen. In 2006 kwam de N-VA nog in kartel op met CD&V. Dat kartel haalde toen 23,32% van de stemmen, goed voor 6 gemeenteraadszetels. Van die zes zetels kreeg N-VA er één, met Sophie De Wit. In 2010 volgde Lieve Redant een CD&V’er op en zo verdubbelde het aantal N-VA’ers in de Aartselaarse raad.

Voor lokaal voorzitter Eddy Vermoesen is de keuze voor een aparte N-VA-lijst een logische keuze. “De N-VA is in Aartselaar de voorbije jaren stevig gegroeid, zowel qua leden, sympathisanten, als mandatarissen. We hebben de laatste jaren hard gewerkt, bouwden dossierkennis op en vervulden een waakhondfunctie. We hebben steeds constructieve oppositie gevoerd met onze actieve gemeenteraadsleden Sophie De Wit en Lieve Redant. Daarnaast kunnen we ook tevreden terugblikken op de opstart van onze eigen website, aperitiefgesprekken, een Paasbrunch en deelname aan markten. En we blijven niet stilzitten, want voor de volgende maanden hebben we ook nog heel wat activiteiten in petto, zoals een aperitiefgesprek met Ben Weyts op 2 oktober, een ‘Ronde van Aartselaar’ op 9 oktober, een wijndegustatie op 20 november,…”

“We drijven in Aartselaar ook mee op de golven van het succes van de N-VA nationaal. In 2010 haalde de N-VA in het kanton Kontich bijna 40% van de stemmen. Onze gemeente kende vroeger ook al een stevig Vlaamsgezind kiespubliek”, aldus Eddy Vermoesen.

Ook Kamerlid en gemeenteraadslid Sophie De Wit kijkt enthousiast uit naar 2012: “In 2006 kwamen we nog in kartel met CD&V op. Die samenwerking verliep lang zeer vlot, maar na verloop van tijd ging ieder toch meer en meer zijn eigen weg. Ondertussen is de N-VA in Aartselaar klaar om alleen op te komen met een sterke en kwaliteitsvolle lijst, waar we momenteel volop aan werken. Als oppositiepartij dagen we dan ook de huidige meerderheid, die al meer dan 12 jaar aan de macht is, uit. Het is tijd voor een nieuwe wind in Aartselaar, eentje waarbij ook inspraak van de inwoners van tel is. Daarom houden we weldra wijkbezoeken met onze babbelbank tijdens onze ‘Ronde van Aartselaar’.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is