Ongehoord volgens N-VA: wilde stakingen in examenperiodes

Op 15 december 2010, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid, Onderwijs, tewerkstelling

N-VA-Aartselaar hekelt bij monde van Kamerlid en gemeenteraadslid Sophie De Wit de spontane staking die deze morgen uitbrak bij busbedrijf De Schelde in Aartselaar. Door deze wilde staking reden er geen bussen op diverse lokale lijnen, waaronder lijn 133. “Uitgerekend de scholenlijn tussen Schelle, Aartselaar en Kontich werd niet bediend. Vele scholieren raakten niet of te laat op school, en dat in volle examenperiode! Er moet dringend paal en perk worden gesteld aan deze wilde stakingen, dit haalt elke vorm van klantvriendelijkheid en dienstverlening onderuit”, aldus De Wit.

Sophie De Wit tilt dan ook zeer zwaar aan de omstandigheden van deze wilde staking. “Een spontane staking komt nooit gelegen, maar in volle examenperiode is dit ronduit onfatsoenlijk, zelfs onverantwoord. Ook het feit dat dit op een maandag valt, zijn verzwarende omstandigheden. Na het weekend hebben vele leerlingen juist een zwaar examen, zoals wiskunde. Dan te laat of niet aankomen op school is een ramp voor die studenten. Velen zullen het examen in de vakantie moeten inhalen. Al het weekendwerk is nu ook zonder rechtstreeks gevolg. De Lijn creëert op die manier verzuring, uitgerekend bij de klant die nog tientallen jaren gebruik moet maken van haar dienstverlening. In tijden waar men inzet op openbaar vervoer en de auto ontraadt, is dit zeer onwenselijk.”

Volgens Sophie De Wit getuigt deze staking, die naast de scholenlijn nog vele andere lijnen in de buurt lam legt, van een zekere egoïstische visie van de buschauffeurs. “Niet alleen denken de chauffeurs duidelijk niet aan het belang van hun klant. Op de koop toe wordt er bij busbedrijf De Schelde in Aartselaar louter gestaakt omwille van een solidariteitsactie met hun Vilvoordse (!) collega’s. Zij staken dan weer vanwege het personeelsbeleid in Vilvoorde. De chauffeurs in Aartselaar worden dus helemaal niet getroffen door dit probleem. Dus met alle begrip voor het stakingsrecht, maar dit gaat toch te ver.”

Sophie De Wit zal dan ook gepaste gevolgen geven aan deze spontane staking. ”Ik zal mijn collega’s in het Vlaams Parlement minister van mobiliteit Crevits hierover laten ondervragen”, aldus De Wit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is