Verschillende asfalteringswerken in Aartselaar van 29 september tot 7 oktober

Op 29 september 2014, over deze onderwerpen: Openbare werken

Van maandag 29 september tot dinsdag 7 oktober vinden er verschillende asfalteringswerken plaats in de gemeente Aartselaar. Het asfalt van de volgende straten wordt vernieuwd: Karel Van de Woestijnelaan, Ernest Claeslaan, Hendrik Consciencelaan, Felix Timmermanslaan, Filip De Pillecijnlaan, Langlaarsesteenweg, Zinkvalstraat, Vrijheidsstraat en de Groeningelei.

Van maandag 29 september tot vrijdag 3 oktober worden er werken uitgevoerd in de Ernest Claeslaan en de Karel Van de Woestijnelaan. Tot en met woensdag 1 oktober wordt de asfaltlaag afgefreesd. Dit gebeurt met een voortbewegende werf. Plaatselijk verkeer is toegestaan, bewoners ondervinden slechts tijdelijke hinder. Donderdag 2 oktober wordt het laatste stuk van de Karel Van de Woestijnelaan volledig afgesloten. Bewoners hebben dan geen uitweg meer. In beide straten legt de aannemer op vrijdag 3 oktober een nieuwe asfaltlaag. Op dat ogenblik is er geen verkeer mogelijk.

Ook in de Hendrik Consciencelaan, Felix Timmermanslaan en Filip De Pillecijnlaan wordt op 29 september met asfalteringswerken gestart. De asfaltlaag wordt tot ongeveer 10 cm onder de boordsteen afgefreesd. Zowel doorgaand verkeer als met de wagen op of af de oprit rijden is dan onmogelijk. De gemeente kwam overeen met de eigenaars van Carrefour en Delhaize dat zij hun parking tijdelijk openstellen. Tijdens de werken sluiten de slagbomen niet. Inwoners kunnen zo steeds hun wagen parkeren of halen.

De werken in de Langlaarsesteenweg starten maandag 6 oktober. Om 9 uur wordt de straat volledig afgesloten voor het verkeer. De aannemer probeert om de Langlaarsesteenweg terug open te stellen tegen de avondspits. Er wordt wel een omleiding voorzien via de Leugstraat en de Pierstraat. Om het verkeer vlot te laten verlopen, geldt die dag een algemeen parkeerverbod in de Leugstraat.

Dinsdag 7 oktober wordt er aan het wegdek gewerkt in de Vrijheidsstraat en de Groeningelei. Bewoners kunnen niet van of op hun oprit en in of uit de garage. Er is geen verkeer mogelijk in beide straten.

Van 2 tot 7 oktober zijn er ook asfalteringswerken in de Zinkvalstraat (Schelle) en de Vluchtenburgstraat (Aartselaar). In deze periode is het onmogelijk om met de wagen richting Vluchtenburgstraat of Bist te rijden. De gemeente Aartselaar neemt tijdelijk de versperringsblokken weg, zodat bewoners vlot hun woning kunnen bereiken via de Cleydaellaan.

Om de hinder tijdens de werken tot een minimum te beperken, worden de straten terug opengesteld zodra het asfalt droog is. Om de werken uit te voeren, moeten de weersomstandigheden gunstig zijn. Bij slecht weer bestaat de kans dat een straat langer onbereikbaar is met de wagen.

“We hebben al onze asfalteringswerken dit jaar gebundeld, zodat we ze aan een gunstige prijs kunnen aanbesteden. In totaal kosten al deze werken bij benadering zo’n 185.000 euro, aanzienlijk lager dan we op voorhand in onze meerjarenplanning hadden geraamd. Het gevolg is natuurlijk wel dat de komende week enkele straten in de gemeente minder goed toegankelijk zijn. Alle bewoners zijn alvast op voorhand op de hoogte gebracht via infobrieven. De straten zijn alvast doordacht uitgekozen: in alle straten was het asfalt aan het afbrokkelen of begonnen er stevige barsten in te komen. We pakken het wegdek nu aan om verdere problemen te voorkomen. De asfalteringswerken worden daarom bewust aan het begin van de legislatuur gedaan”, verduidelijkt schepen van openbare werken Bart Lambrecht (N-VA).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is