Aartselaar start met buurtplatform Hoplr

Op 16 april 2020, over deze onderwerpen: Burgerzaken, Communicatie, Inspraak & Participatie, Wijkwerking & Wijkraden

Vanaf deze week kunnen inwoners van de gemeente Aartselaar gebruik maken van het online buurtplatform Hoplr.
Nu fysiek contact met de buren moeilijk is door de maatregelen die de overheid oplegt om het coronavirus in te dijken, komt een online platform voor contact met de buren als geroepen.

Hoplr is een online, besloten netwerk waarop buren berichten kunnen plaatsen en lezen die te maken hebben met het leven in hun buurt.
Zo leren ze mekaar beter kennen, maar kunnen ze ook makkelijker spullen lenen van mekaar, hulp vragen voor een klusje, op de hoogte blijven van meldingen en buurtactiviteiten, en nog veel meer.

Het platform bestaat uit een overzicht met berichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al geregistreerde buren.

Schepen Mark Vanhecke (N-VA): “We gingen dit jaar sowieso in dit project stappen. Door de huidige coronacrisis kwam alles in een stroomversnelling. Dit is namelijk een ideaal instrument om er mee voor te zorgen dat buren in deze moeilijke periode toch contact met mekaar kunnen blijven houden.
Ook geïsoleerde buren krijgen zo een stem en leren hun buren op deze manier wat beter kennen. En inwoners die hulp nodig hebben, vinden ongetwijfeld een bereidwillige buur om hen uit de nood te helpen.”

 

Ook het Lokaal Bestuur Aartselaar zal in de toekomst berichten kunnen plaatsen, maar heeft verder geen inkijk in de buurten. Die ‘externe’ berichten kunnen gaan over wegenwerken, overlast, evenementen, bevragingen enzovoort.
Inwoners kunnen omgekeerd ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als ze dat zelf aangeven.
Lokaal Bestuur Aartselaar neemt dus wel het initiatief (om alle Aartselarenaren dichter bij elkaar te brengen) en draagt de kosten, maar het platform is echt van de buurt.

De website en mobiele app zijn voor de gebruiker gratis en reclamevrij.

Hoplr wordt al in meer dan 1.000 buurten gebruikt (onder andere in Schelle, Rumst, Mechelen, Sint-Niklaas), goed voor meer dan 200.000 Hoplr-buren.

Inschrijven op Hoplr doen Aartselarenaren door te surfen naar www.hoplr.com en zich te registreren.
Zij vinden daarover de volgende dagen een brief in de bus.

Bij de registratie moeten geïnteresseerden hun adres opgeven. Dit is om de Hoplr-buurt afgesloten te houden voor buitenstaanders.
Wie vragen heeft kan mailen naar support [at] hoplr.com

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is