Mark Vanhecke

Schepen

Veel housewarmings

Mark Vanhecke is geboren in 1967 en woont al sinds 1970 in Aartselaar. Samen met zijn ouders en zijn 2 zussen heeft hij eerst in de H. De Braekeleerlaan gewoond waarna het gezin tijdens de hete zomer van 1976 naar de Drie Bunder in wijk Kleine Grippe is verhuisd. In 1992 heeft hij zijn vleugels uitgeslagen en is hij naar de Zwaluwenlaan getrokken. Zijn eerst eigen stekje kocht hij in 1996 in de Jacob Smitslaan. Bij het begin van deze eeuw leerde hij zijn huidige vrouw Lieve kennen. Ook zij woonde in Aartselaar en samen verhuisden ze in 2007 naar de Adriaan Sanderslei. Mark en Lieve wilden nog dichter in het centrum wonen en verhuisden daarom in 2015 naar de ‘KBC toren’ in de Kapellestraat. 

Mark en Lieve huwden in 2006 en hebben 2 kinderen, Lisa en Louis.

Douanier

Mark’s schoolcarrière is gestart in de parochiale kleuterschool gevolgd door de gemeentelijke jongensschool te Aartselaar. De volgende schoolbanken waren die van het College te Boom om dan uiteindelijk economie te gaan studeren aan het RUCA (nu UA genoemd). Via examens en enkele omzwervingen is Mark in 1996 bij de douane te Antwerpen terecht gekomen. Sinds 2006 werkt Mark bij de opsporingsdiensten van de douane waar hij als speurder op zoek gaat naar commerciële- en oorsprongsfraude. Streven naar eerlijke concurrentie is zijn doel.

Politiek

Mark komt uit een Volksunie nest. Politiek was thuis nooit ver weg maar toch had hij zich voorgenomen om er zelf nooit aan te beginnen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Rond 2010 vond Mark dat het niet goed ging met ‘zijn’ gemeente en dat het anders moest. De keuze voor N-VA, die bovendien over een fantastische ploeg beschikt, was snel gemaakt. Toen is het heel snel gegaan want Mark werd bij de verkiezingen van oktober 2012 meteen rechtstreeks verkozen en hij werd aangeduid als schepen voor jeugd, onderwijs, inspraak en economie. Toch vindt hij zichzelf geen echte politieker. ‘Ik ben niet in de politiek gegaan om schoonheidsprijzen te winnen’ zegt hij altijd. Gezond boerenverstand, eerlijkheid en respect zijn voor hem belangrijke waarden en daarmee wil hij zich verder blijven inzetten voor een Aangenaam Aartselaar. 

Vrije tijd

In zijn vrije tijd is Mark vooral bezig met zijn gezin. De voetbalwedstrijden van zijn zoon Louis en de optredens van zijn dochter Lisa bij de Xaverianen zijn voor hem heilig. Mark is al sinds 1977 lid van de Aartselaarse tennisclub en zijn dagelijkse fietstocht van en naar het werk houden hem in goede conditie. En als er nog tijd overschiet, dan gaat die naar zijn 2 katten, de hond, de restauratie van oude fietsen en niet te vergeten zijn vrouw Lieve.