Aartselaar vervangt voegvullingen in betonstraten

Op 19 oktober 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid, Openbare werken

Vanaf maandag 24 oktober start de gemeente Aartselaar met de vervanging van de voegvullingen tussen betonplaten in straten die op deze wijze zijn aangelegd.

“Doorheen de jaren zijn de voegvullingen versleten geraakt. Op sommige plaatsen zijn de voegvullingen zelfs bijna volledig verdwenen. Het gevolg is dat de betonplaten wat losser komen te liggen, wat voor trillingen en geluidshinder voor omwonenden zorgt. Straten met betonplaten zijn vaak net straten met veel verkeer en ook veel vrachtverkeer. Door de voegvullingen tussen de betonplaten te vernieuwen, zorgen we dus voor betere wegen en minder hinder voor de bewoners”, weet schepen van Openbare Werken Bart Lambrecht (N-VA).

Maar ook voor de wegen zelf is het een belangrijk onderhoud. “Zonder vullingen kan er water tussen en onder de betonplaten komen. Als dat water in de winter bevriest, kunnen de betonplaten barsten. Dan hebben we veel hogere kosten en moeten we werken uitvoeren met meer hinder voor het verkeer. Deze preventieve werken besparen ons dus ook die mogelijke ellende. Daarom vervangen we de voegvullingen ook nog heel bewust voor de winter.”

De werken zullen plaats vinden in:

  • Cleydaellaan, tussen Helststraat en Antwerpsesteenweg
  • Kontichsesteenweg, tussen Dijkstraat en de grens met Kontich
  • Pierstraat, tussen de grens met Niel en de Boomsesteenweg, op grondgebied Aartselaar
  • Het fietspad in de Kapellestraat en Reetsesteenweg

De werken worden door een gespecialiseerde aannemer uitgevoerd en kosten 21.308 euro, incl BTW.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is