Aartselaars gemeenteraadslid Mike Schuurmans kiest voor de N-VA

Op 21 april 2024, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking, Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Voormalig Aartselaars kopman en lijsttrekker van het Vlaams Belang Mike Schuurmans maakte op de lentebrunch van N-VA Aartselaar bekend dat hij zich aansluit bij de N-VA. Hij doet dat als volwaardig N-VA-lid en schafte een lidkaart aan. Schuurmans verliet een half jaar geleden het Vlaams Belang: hij was het enige gemeenteraadslid voor deze partij. Sindsdien zetelde hij zes maand als onafhankelijke. “Velen zullen bevestigen dat de N-VA, gezien mijn politieke en persoonlijke waarden, voelt als thuiskomen. Ik stel me dan ook graag bij hen verkiesbaar bij de volgende gemeenteraads-verkiezingen”, zegt Mike Schuurmans.

Aartselaars ondernemer en gewaardeerd gemeenteraadslid

Mike Schuurmans (36 jaar) is een bezige bij in de ondernemerswereld. Hij is CEO bij Buildsmart, businesscoach bij Raak! en nam samen met zijn vrouw Kim in 2023 herenkledingwinkel VENT over in de Aartselaarse dorpskern. Mike zetelt ondertussen zes jaar in de Aartselaarse gemeenteraad, waar hij van in het begin opviel met gedegen en verstandige tussenkomsten. Financiën, Economie en Cultuur zijn Mikes stokpaardjes. In zijn vrije tijd heeft hij een passie voor theater: zowel het maken als acteren. Mike is last but not least ook papa van Siebe (11 jaar).

Thuiskomen bij de N-VA

“Mijn keuze voor de N-VA was het resultaat van een weloverwogen proces. Na mijn vertrek bij Vlaams Belang heb ik de mogelijkheid gehad om met bijna elke partij die vertegenwoordigd is in de Aartselaarse gemeenteraad uitvoerige gesprekken te voeren. De doorslag voor mijn keuze voor de N-VA was dat deze partij naadloos aansluit bij mijn Vlaams-nationalistische overtuigingen. Velen zullen bevestigen dat de N-VA, gezien mijn politieke en persoonlijke waarden, voelt als thuiskomen”, verklaart Mike.

“Bovendien voert de N-VA in Aartselaar gewoon een goed beleid. De afgelopen zes jaar heb ik als oppositielid circa 99% van de aangebrachte agendapunten mee goed gekeurd. Wat mij bijzonder aantrekt in N-VA Aartselaar is de dynamiek en diversiteit van het team. Het is een groep die bestaat uit mensen van verschillende leeftijdsgroepen en achtergronden. Ik herken in de N-VA een brede volkspartij met een hart voor Aartselaar. Dat verklaart denk ik mee waarom N-VA Aartselaar nu uit diverse hoeken weet te rekruteren. Je ziet dat de N-VA investeert in het Aartselaars straatbeeld, terwijl ze toch de belastingen laag houdt en de schuld meer dan gehalveerd heeft. Dat is wat inwoners van hun bestuur verwachten. Er is in Aartselaar geen enkele reden om uit ongenoegen een proteststem te geven.”

Overstap naar de N-VA getuigt van moed en durf

Burgemeester en N-VA-lijsttrekker Sophie De Wit is bijzonder blij met de komst van Mike Schuurmans. “Mike is een echte versterking voor ons team. Deze legislatuur heeft hij herhaaldelijk zijn politiek talent bewezen in de gemeenteraad. In het verleden heeft Mike vaak getwijfeld tussen de N-VA en Vlaams Belang, maar we zijn blij dat hij nu eindelijk thuis komt. Het getuigt trouwens ook van moed en durf om een partij te verlaten die de wind in de zeilen heeft in de nationale peilingen. Het toont aan dat Mike met zijn hart en verstand de keuze voor de N-VA heeft gemaakt. Bij het Vlaams Belang kon Mike zich niet meer vinden in de nationale standpunten en de lokale gang van zaken. Bij de N-VA vindt hij nu wel een partij die sterk bestuurt en een duidelijke visie heeft op Aartselaar. Ik kijk nu al enorm uit naar Mikes inbreng in ons verdere N-VA-verhaal.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is