Bewakingscamera’s maken Aartselaar veiliger

Op 23 mei 2019, over deze onderwerpen: Politie en Veiligheid

De voorbije weken doken de eerste bewakingscamera’s op in het Aartselaarse straatbeeld. De camera’s moeten hinder en vandalisme tegen gaan. Ze worden op verschillende strategische locaties op het Aartselaars publiek domein geplaatst.

De eerste camera’s duiken onder meer op aan het Laar en de parking van het cultureel centrum. “Maar er zijn er nog meer in aantocht. In ons technisch centrum liggen er nog een tiental klaar om op diverse locaties gehangen te worden”, zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA), die bevoegd is voor de Veiligheid.

De camera’s zijn aangekocht in een groepsaankoop met de gemeente Edegem en de politiezone HEKLA. “Het is dan ook de politie die de beelden zal controleren als er zich bepaalde feiten hebben voorgedaan, al kunnen ze ook steeds in real time worden gebruikt. Met de camerabeelden hopen we sneller daders te kunnen identificeren. Natuurlijk hebben de camera’s vooral een ontradend effect als doel. Men zal minder snel geneigd zijn om buiten de lijntjes te kleuren als men weet dat alles kan herbekeken worden”, legt Sophie De Wit uit.

De camera’s kunnen voor diverse zaken worden gebruikt. “In het dagdagelijks gebruik kunnen we het inzetten tegen vandalisme, diefstallen of inbraken. Maar even goed kunnen we ze strategisch opstellen op plaatsen waar aan sluikstort wordt gedaan of drugs worden gedeald. Het geeft onze politie extra middelen om daar sneller en efficiënter tegen op te treden. Ten slot kunnen ze ook nuttig gebruikt worden bij grote evenementen, om alles in goede banen te leiden”, besluit de burgemeester.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is