Dijkstraat terug in beide richtingen open

Op 14 december 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid, Openbare werken

Sinds maandag kan het verkeer in Aartselaar terug in beide richtingen door de Dijkstraat. Fase 2 en 3, waarin de Dijkstraat volledig werd heraangelegd, zijn achter de rug. De laatste fase van de werken, fase 4, bevindt zich enkel nog op grondgebied Wilrijk. In maart, wanneer ook die laatste fase is afgerond, wordt er dan nog een definitieve asfaltlaag gegoten over de ganse straat. “Het is dus belangrijk om mee te geven dat de huidige asfaltlaag waar de auto’s over rijden, nog niet de definitieve is”, meldt schepen van Openbare Werken Bart Lambrecht (N-VA).

De werken startten eind april, met een herinrichting van het kruispunt Dijkstraat- Kontichsesteenweg. Vervolgens werd de volledig Dijkstraat en Kleine Doornstraat aangepakt. Midden december zijn deze werken nu klaar. De verkeerslichtenfirma past nu de verkeerslichten van het kruispunt terug aan met de groentijden van vroeger. De nieuwe straatbomen voor de Dijkstraat worden op de Aartselaarse gemeenteraad van december goedgekeurd. De plaatsing is voorzien in februari of maart. In maart volgt dan nog één of twee dagen werk voor de definitieve asfaltlaag. “In het voorjaar van 2017 zullen de mensen dus echt een volledig beeld hebben van de volledig gerenoveerde Dijkstraat”, zegt schepen Lambrecht.

De werken waren alvast broodnodig. “Deze week nog presenteerde de provincie Antwerpen de fietsbarometer voor Aartselaar. De vroegere inrichting van de Dijkstraat kwam daar rampzalig uit. Met een 1,8/10 was het fietspad stevig gebuisd. Het fietspad was te smal, lag vlak tegen de rijbaan en had amper fietscomfort. Met de heraanleg worden al die knelpunten weggewerkt. Zachte weggebruikers kunnen nu veilig en in alle comfort van en naar Wilrijk gaan.”

Het belangrijke dossier van de Dijkstraat, waarvan de voorbereiding jarenlang duurde, is nu afgerond. Maar schepen Lambrecht kijkt al vooruit. “Ook de fietspaden van de Bist en Kleistraat/Oever kregen een grote buis in de fietsbarometer. Die pakken we in 2017 aan. De Bist wordt in combinatie met de Steenwinkelstraat in Schelle volledig heraangelegd in het voorjaar. Vervolgens start dan een groot rioleringsproject in Kleistraat en Oever. We zitten dus niet stil in Aartselaar en er zal ook de komende jaren nog hinder zijn op het hoofdwegennet in Aartselaar. Maar dat is nu eenmaal de bluts met de buil om in Aartselaar terug goede wegen, rioleringen, fietspaden en voetpaden te hebben. We voeren daarin een inhaaloperatie uit”, besluit Lambrecht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is