Eddy Vermoesen is kandidaat voor de provincieraad

Op 15 augustus 2024, over deze onderwerpen: Algemene Partijwerking, Gemeenteraadsverkiezingen 2024

Uittredend schepen van onder meer Financiën en Cultuur Eddy Vermoesen zal in oktober niet enkel op de gemeenteraadslijst van de N-VA in Aartselaar staan. Eddy wordt ook de kandidaat voor N-VA Aartselaar op de provincieraadslijst. Daar zal hij op plaats 13 te vinden zijn, een belangrijk getal voor een trouwe Beerschotsupporter.

Provincie efficiënt beheren

“Als schepen van Financiën bewaak ik al twaalf jaar dat Aartselaar sterk wordt bestuurd en de financiële middelen efficiënt worden benut. Met de laagste belastingschalen van Vlaanderen en een halvering van de schuldgraad op twee legislaturen, hebben we dat aangetoond. Bovendien hebben we belangrijke investeringen gedaan, denk maar aan het nieuwe zwembad, de nieuwe kleuterschool en talrijke gerenoveerde fiets- en voetpaden.

Ik heb echter ook steeds interesse gehad in het hoger beleid. Al acht jaar ben ik penningmeester bij de nationale N-VA en zit zo mee in de cockpit van onze partij. Ik ben dan ook verheugd met de kans om op de provincieraadslijst te kunnen gaan staan en mijn expertise (ook) op een hoger beleidsniveau te kunnen inzetten, als de kiezer dat toelaat.

Voor de N-VA is ons einddoel duidelijk: de provincies worden best afgeschaft. Maar zolang ze nog bestaan, worden ze best zo efficiënt mogelijk bestuurd. Met beperkte middelen zo’n optimaal mogelijk beleid voeren, dat is ook daar mijn doelstelling.”

Rijke traditie van N-VA-provincieraadsleden in Aartselaar

Lokaal partijvoorzitter Bart De Hertogh is blij dat Eddy Vermoesen op de 13e plaats op de provincieraadslijst mag staan. “Met slechts 20 plaatsen in het arrondissement Antwerpen en meer dan 1 miljoen inwoners in dat kiesarrondissement, is het niet evident dat een Aartselarenaar weer een plekje krijgt. Onze afdeling heeft echter een rijke traditie met Aartselaarse provincieraadsleden opgebouwd: denk aan Katleen Van Hove vorige legislatuur, Isabelle Vrancken deze legislatuur en provincieraadslid Linda Lauwers die naar Aartselaar verhuisde. Het is belangrijk dat Aartselaar ook een stem heeft op het hoger niveau en ik hoop dus dat onze inwoners dus massaal op Eddy Vermoesen zullen stemmen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is