Minister Demir voorziet meer dan 10.000 euro voor Led-verlichting aan het gemeentehuis in Aartselaar

Op 29 november 2019, over deze onderwerpen: Energie, Financiën & Begroting, Onroerend erfgoed & Monumentenzorg, Patrimonium

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt 10.666,5 euro vrij voor de verledding van de verlichting van het gemeentehuis in Aartselaar. “De uitdagingen op vlak van klimaat en energie zijn groot. Als gemeente moeten we ons steentje daaraan bijdragen. Dat onze N-VA-minister mee geld op tafel legt, komt onze inwoners ten goede.”, zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA).

 “Als we de energietransitie willen realiseren, moeten de bevolking, ondernemingen en de overheid de handen in elkaar slaan. Als Vlaamse regering geven we lokale projecten met draagvlak bij de bevolking een duwtje in de rug.”, zegt Vlaams minister voor Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

Via de campagne ‘overal stroomversnellers’ van de Vlaamse overheid kon Aartselaar energie-investeringsprojecten indienen die konden worden uitgevoerd in de gemeente. Via een online platform werden burgers vervolgens opgeroepen om te stemmen op hun favoriete project. Zodra minstens één procent van de inwoners van de gemeente een stem had uitgebracht op een project, kon de gemeente aanspraak maken op subsidies.

“De gemeente Aartselaar is één van de vijftig gemeenten die hiervoor subsidies ontvangt. Eerder konden we al minstens 1% van onze bevolking overtuigen om dit project te steunen. Onze openbare verlichting naar Led omvormen is een belangrijke doelstelling die we de komende jaren versneld willen uitvoeren. We trachten als gemeente trouwens voor onze werking zo veel mogelijk Vlaamse subsidies binnen te halen, denk bijvoorbeeld ook maar aan de subsidies voor onze schoolomgeving of de meer dan 1 miljoen euro die we binnenhaalden voor de bouw van ons intergemeentelijk zwembad. Elke euro die we kunnen financieren door subsidies, is een goede zaak voor de Aartselaarse belastingsbetaler”, besluit burgemeester De Wit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is