Slechte stukken Langlaarsteenweg deze week aangepakt

Op 24 augustus 2020, over deze onderwerpen: Openbare werken

De asfaltering in de Langlaarsteenweg ligt er al langere tijd niet goed meer bij, met enkele diepe putten ter hoogte van de Reetsesteenweg als summum. Van dinsdag 25/8, met start om 6u, tot en met vrijdag 28/8 rond 17u (afhankelijk van de weersomstandigheden), voert een aannemer in opdracht van de gemeente werken uit om dat eindelijk te herstellen. De straat zal daardoor volledig zijn afgesloten tussen Reetsesteenweg en Wullebeekstraat. Verkeer dient een omleiding te volgen via Pierstraat.

Opritten en garages in die zone zijn gedurende die dagen niet bereikbaar. Verderop in de Langlaarsteenweg worden samen met Pidpa lokale herstellingen aangebracht tussen N177 en Oeyvaersbosch. Dat gebeurt via een plaatselijk versmalde rijbaan. Verkeer voor de industriezone Oeyvaersbosch kan door deze verschillende werken enkel in en uit via de N177.

Het voet- en fietspad blijft vrij tijdens de werken en kan gebruikt worden door zachte weggebruikers.

“De gemeente kreeg veel terechte meldingen binnen over die slechte stukken in de Langlaarsteenweg”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Bart Lambrecht (N-VA). “Oorspronkelijk wilden we dat al in 2019 herstellen, maar dat was onmogelijk door de rioleringswerken van Aquafin op de N177. Die zorgden samen met de rioleringswerken van Kleistraat-Oever voor heel wat verkeersproblemen in ons dorp. Tegelijkertijd ook nog eens de Langlaarsteenweg een kleine week dicht leggen was toen echt onmogelijk.”

Omdat de werken van Aquafin in het voorjaar van 2020 zouden eindigen, zette de Aartselaarse gemeenteraad in februari het licht op groen om een aannemer aan te stellen. Niet alleen de Langlaarsteenweg, maar ook het tweede deel van wijk Kleine Grippe, delen van de Lindelei en de zijtak van de Oudestraat krijgen weldra een nieuwe asfaltlaag door deze aannemer.

“Op 11 augustus hebben we de aannemer kunnen aanstellen. We kiezen er bewust voor om die nu al zo snel mogelijk de Langlaarsteenweg te laten herstellen, zodat de hinder nog tijdens de zomervakantie valt en de weg tijdig hersteld is tegen dat volgende week de scholen opnieuw open gaan. De andere aangehaalde wegen worden de komende maand of maanden aangepakt. De timing bespreken we weldra met de aannemer en communiceren we zodra die gekend is”, besluit schepen Bart Lambrecht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is