Sophie De Wit krijgt 4e plaats op de Antwerpse Kamerlijst

Op 17 april 2019

Aartselaars burgemeester en Kamerlid Sophie De Wit (N-VA) mag van haar partij terug rekenen op een verkiesbare plaats bij de verkiezingen van mei. De Wit kreeg van het nationaal kiescollege de 4e plaats toegewezen. Dat voorstel werd afgelopen vrijdag goedgekeurd door het provinciaal kiescollege. De 4e plaats op de N-VA-lijst is in principe een verkiesbare plaats, wat betekent dat De Wit haar werk rond Justitie in de Kamer kan verder zetten als ze daarvoor de steun van de kiezer krijgt.

“Ik ben ontzettend dankbaar met deze mooie plaats”, zegt Sophie De Wit. “Bij de verkiezingen van 2014 stond ik nog op de 5e plaats, nu dus een bankje vooruit. Ik beschouw het als een appreciatie voor mijn werk rond Justitie in de Kamer, maar ook voor het schitterend resultaat dat we met ons team in Aartselaar hebben neergezet bij de gemeenteraadsverkiezingen. De N-VA behaalde daarbij de absolute meerderheid en de kiezer beloonde mij met 2.537 voorkeurstemmen, een historisch resultaat in onze gemeente.”

Met de 4e plaats staat De Wit achter voormalig vice-premier Jan Jambon, Valerie Van Peel en Bert Wollants op de Kamerlijst. De 5e plaats gaat naar Michael Freilich, die afgelopen week als wit konijn door de N-VA werd voorgesteld. Peter De Roover is lijstduwer.

De Wit hoopt alvast dat ze van de kiezer haar werk in de Kamer mag verder zetten. “Ik blijf de combinatie tussen burgemeester en Kamerlid zeer interessant vinden. De bezorgdheden van de dorpsstraat kan je een stem geven in de Wetstraat, terwijl je in de Wetstraat concrete zaken kan aankaarten voor je gemeente en je regio, de Antwerpse Zuidrand. Zeker voor dossiers als de A12/N177 en de doortrekking van de N171, kan dat een echte meerwaarde zijn voor onze inwoners.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is