Aartselaar meest actieve Vlaamse gemeente in 'Mijn Korte Ritten'

Op 29 mei 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

Op maandag 27 mei vond de prijsuitreiking plaats van de campagne ‘Mijn korte ritten’. Deze campagne had als doel mensen zoveel mogelijk te laten stappen of fietsen voor korte verplaatsingen. Met een totaal van 1850 korte ritten scoorde de gemeente Aartselaar het beste van gans Vlaanderen, terwijl het pas voor de eerste keer deelnam aan de actie.

         

Met 22 groepen (oftewel 226 deelnemers) behaalde Aartselaar een prachtig resultaat. Er werd heel wat geld uitgespaard en er werd natuurlijk ook voor gezonde beweging en minder CO²-uitstoot gezorgd. Aartselaar eindigde als koploper in het Vlaams klassement. De cijfers:

·         Totaal aantal ritten: 1.878

·         Totaal aantal km: 13.193 km

·         CO2-besparing: 2.163,66 kg

·         Fijn stof: 527,71 g

·         Uitgespaarde kosten:€ 4.221,75

·         Maatschappelijke kosten: € 6.068,77

·         Verbrande calorieën: 623739 kcal

 

Bart Lambrecht, schepen van mobiliteit, is enthousiast over het resultaat van de campagne:

“Als nieuwe schepen van mobiliteit kan ik alleen maar zeer tevreden zijn met de navolging die Mijn Korte Ritten in Aartselaar heeft gekregen. Met ons nieuw college hebben we snel moeten beslissen om deel te nemen en dat bleek een goede keuze te zijn. Het enthousiasme bij de Aartselarenaar was groot. Op ons eentje hebben we meer dan 13.000 autokilometers uitgespaard om te voet of per fiets af te leggen. Zo hebben we ons eigen steentje bijgedragen aan onze gezondheid en die van het leefmilieu. Dat Aartselaar de meeste mensen wist te mobiliseren van gans Vlaanderen is fantastisch. We laten daarmee kleine plattelandsgemeenten als Antwerpen en Leuven achter ons. We hebben onze inwoners kunnen sensibiliseren om minder de auto te gebruiken. Ook op mij heeft het zijn effect gehad, sinds de actie neem ik meer de fiets voor mijn verplaatsingen. Ik kijk nu al uit naar Mijn Korte Ritten in 2014, en in afwachting hoop ik dat we massaal blijven stappen of trappen voor onze korte verplaatsingen.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is