Werken aan fietsoversteekplaats op Kontichsesteenweg van start

Op 28 januari 2014, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid, Openbare werken

Sinds deze week zijn de werken aan een veilige oversteekplaats voor zwakke weggebruikers aan het kruispunt met de Oudestraat en Kontichsesteenweg gestart. Er worden verkeerslichten geïnstalleerd die de zwakke weggebruiker via een drukknop kan activeren, waarna de automobilisten even rood licht krijgen om de zwakke weggebruiker te laten oversteken. In eerste instantie voert de technische dienst van Aartselaar werken uit om het fietspad en voetpad te verleggen naar de nieuwe oversteekplaats. In tweede instantie zal het verkeerslicht geïnstalleerd worden. Er wordt tijdens de werken weinig hinder voor het doorgaand autoverkeer verwacht.

De nieuwe oversteekplaats wordt aangelegd aan de linkerkant komend vanuit de Oudestraat. Daarvoor lag er een zebrapad aan de rechterkant. De nieuwe oversteekplaats zal veel verkeersveiliger worden voor de zwakke weggebruiker. Het oude zebrapad lag niet alleen op de T-splitsing met de Oudestraat, ook het vele autoverkeer aan vaak hoge snelheid maakte de onbeveiligde oversteekplaats gevaarlijk. Om de nieuwe oversteekplaats te bereiken, trekt de technische dienst het fiets- en voetpad wat door, zodat zwakke weggebruikers veilig kunnen oversteken en daarna rustig kunnen invoegen in het verkeer van de Oudestraat.

“Een veilige oversteekplaats was al vele jaren een nadrukkelijke vraag van de inwoners van wijk Ysselaar. Zij worden door de drukke Kontichsesteenweg wat van de rest van onze gemeente afgesneden. De drukke en gevaarlijke oversteek was voor veel zwakke weggebruikers een te mijden plaats. Nochtans ligt de oversteek op een fietsroute van het dorp naar wijk Neerland en Atlas Copco in Wilrijk. Met deze veilige oversteekplaats willen we niet alleen wijk Ysselaar beter bereikbaar maken, we willen ook het fiets- en wandelverkeer op dit traject stimuleren. Ik ben dan ook blij dat we met ons bestuur hier budget voor hebben kunnen vrijmaken. De impact voor automobilisten zal zeer beperkt zijn, gezien het licht enkel even op rood springt wanneer een zwakke weggebruiker effectief wil oversteken”, zegt schepen van mobiliteit en openbare werken Bart Lambrecht (N-VA).

De werken zullen nog tot midden februari duren. Daarna zal de oversteek in gebruik kunnen genomen worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is