143.609 euro voor sportinfrastructuur in Aartselaar

Op 19 december 2017, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting, Sport

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters investeert 143.609 euro in de Antwerp Golf School in Aartselaar. In totaal kent de minister meer dan 20 miljoen euro subsidies toe aan 44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties. Volgend jaar kunnen initiatiefnemers opnieuw meedingen naar subsidies, dit keer voor een bedrag van 25 miljoen euro.

Voor Aartselaar gaat het om de Antwerp Golf School, waar de minister 143.609 euro investeert voor het plaatsen van een nieuwe afslaghut, installatie van nieuwe apparatuur voor het analyseren van de golfswing en balvlucht, plaatsen van veiligheidsnetten, automatiseren van het ballenrapen en maaien, de installatie van innovatieve targets,….

“We zijn zeer blij met deze investering”, zeggen burgemeester Sophie De Wit (N-VA) en schepen van Sport Bart Lambrecht (N-VA). “Het geeft ons de kans om onze sportinfrastructuur en ons sportaanbod in Aartselaar op niveau te houden én te vernieuwen. Ook al is de Antwerp Golf School geen gemeentelijke infrastructuur, toch is het belangrijk dat ook in private sportinfrastructuur wordt geïnvesteerd. Onze golfclubs trekken veel sporters uit de zeer ruime regio aan. Volgend jaar dingen we met ons intergemeentelijk zwembad, in samenwerking met Hemiksem en Niel, naar de subsidiepot van 25 miljoen euro. De subsidies die minister Muyters voorziet zijn voor Aartselaar dus zeer belangrijk en relevant.”

Sinds zijn aantreden als Vlaams minister van Sport heeft Philippe Muyters consequent ingezet op de vernieuwing en uitbouw van de sportinfrastructuur in Vlaanderen. “Dat was ook hoog nodig,” zegt minister Muyters, “Onze sporthallen en zwembaden waren zwaar verouderd en er waren grote tekorten. We moesten echt een tandje bijsteken. In de eerste jaren heb ik gewerkt aan de meest acute problemen zoals de zwembaden. Maar intussen heb ik een meer vraaggericht systeem ontwikkeld zodat initiatiefnemers zelf elk jaar projecten kunnen indienen. En met succes. In deze oproep waren er 67 aanvragen, waarvan we er nu 44 kunnen honoreren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is