Gemeentebestuur Aartselaar: “Volgend jaar komt Memorial Van Steenbergen hopelijk sterker terug”

Op 18 juni 2013, over deze onderwerpen: Sport

Het Aartselaarse gemeentebestuur vindt het jammer dat de Memorial Rik Van Steenbergen dit jaar niet doorgaat. “Het evenement zet Aartselaar elk jaar op de kaart. Ook van het nieuwe gemeentebestuur kreeg de organisatie alle steun die het in het verleden kreeg. Jammer genoeg krijgt de organisatie de financiën voor dit jaar niet rond”, zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA). “Hopelijk zorgt het sabbatjaar er voor dat de koers volgend jaar sterker kan terugkomen. We zullen alvast met de organisatie bekijken hoe we dat kunnen realiseren”, voegt schepen van sport Bart Lambrecht (N-VA) daar aan toe.

Burgemeester Sophie De Wit benadrukt alvast dat het gemeentebestuur de koers bleef en blijft steunen: “Als bestuur hebben we elke logistieke en administratieve steun toegezegd zoals dat ook in het verleden het geval was. Het is de organisatie zelf die heeft beslist om een sabbatjaar in te bouwen, omdat de financiën moeilijk rond raakten door het afhaken van enkele cruciale sponsors. Ook vorig jaar was het financieel plaatje van de koers rond krijgen al behoorlijk moeilijk. Helaas wordt dus ook de Memorial Rik Van Steenbergen dit jaar het slachtoffer van de economische crisis.”

Naar de toekomst toe blijft de steun van het gemeentebestuur gelden, benadrukt schepen van sport Bart Lambrecht. “De organisatie denkt naar volgend jaar toe om terug naar een datum begin augustus, na de Ronde Van Frankrijk, te gaan, de datum die de Memorial in de beginperiode had. We zullen alvast als bestuur samen met de organisatie kijken hoe we daar een succes van kunnen maken. Zo kunnen we bijvoorbeeld ook de plaatselijke middenstand betrekken bij het evenement. We hopen ook dat het sabbatjaar een opportuniteit is voor de organisatie: ze kan nu al aan het financiële luik voor volgend seizoen beginnen werken en van de extra tijd gebruik maken om de organiserende vzw te hervormen.”

Gesteld dat de organisatie toch zou beslissen om definitief te stoppen, dan zal het gemeentebestuur dat alvast betreuren. “We zijn dan steeds bereid om mee te zoeken naar oplossingen of een alternatief, zodat we ook in de toekomst een mooi en groot evenement in Aartselaar kunnen blijven behouden”, besluit burgemeester De Wit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is