Aartselaars Winkel Informatie Netwerk (WIN) opgericht

Op 27 september 2016, over deze onderwerpen: Lokale Economie & Middenstand, Politie en Veiligheid, Wijkwerking & Wijkraden

Gisteren werd in Aartselaar een WIN (Winkel Informatie Netwerk) opgericht. Een WIN is vergelijkbaar met de Buurtinformatienetwerken (BIN's). Telkens wanneer er verdachte zaken (bv een overval, een wisseltruc,...) gebeuren bij een Aartselaarse handelszaak kan de politie het WIN activeren. Alle deelnemende handelaars van het WIN krijgen dan een melding en kunnen mee een oogje in het zeil houden. Zien ze bijvoorbeeld de persoon die de politie beschreef toevallig in hun winkel? Dan kunnen ze onmiddellijk naar de politie bellen en kan die de dader oppakken.

Aartselaar telt ondertussen al 6 Buurtinformatienetwerken. Die hebben de voorbije jaren hun nut al bewezen. Er werden door de BIN's al inbraken voorkomen en boeven geklist. Maar ook een ontsnapte demente man kon door de extra ogen van de BIN-leden snel worden teruggevonden.

Het charter van het WIN werd plechtig ondertekend door burgemeester Sophie De Wit (N-VA), korpschef van de HEKLA-zone Lee Vanrobays en WIN-coördinator Philip Wellens van de Aartselaarse AD Delhaize. De ondertekening gebeurde onder het goedkeurend oog van postoverste bij de Aartselaarse politie Johan Janssens en schepen van Lokale Economie Mark Vanhecke (N-VA).

40 Aartselaarse handelaars sloten zich meteen aan bij het nieuwe WIN. Het WIN wordt mee actief ondersteund door middenstandsvereniging ATA. Dat toont aan dat er vraag naar is en dat onze maatregelen voor meer veiligheid en tegen criminaliteit worden gewaardeerd. WIN-coördinator Philip Wellens gaf aan dat hij ook de leden van Unizo en de winkels op de A12 nog mee bij het WIN wil betrekken. Hoe meer leden, hoe effectiever het WIN kan werken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is