Gemeentebestuur Aartselaar heeft bijzonder weinig begrip voor Vlaams Belang-actie op A12

Op 5 april 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid

Het Vlaams Belang pakte uit met een filmpje op hun sociale media waarin kopstukken als Tom Van Grieken en Gerolf Annemans actie voeren tegen de toekomstige Vlaamse kilometerheffing. Dat deden ze door te flyeren op de kruispunten van de A12 in Aartselaar en Wilrijk. De locatie valt niet in goede aarde in Aartselaar. “Hoe compleet onverantwoord en onveilig kan je je gedragen als je op de middenberm van de A12 gaat wandelen of in het midden van de kruispunten flyertjes gaat uitdelen?” vinden burgemeester Sophie De Wit (N-VA) en schepen van Verkeersveiligheid Bart Lambrecht (N-VA).

De kruispunten in Aartselaar en Wilrijk behoren al lang tot de zwartste kruispunten van Vlaanderen. In maart werd door het Vlaams Gewest een nieuwe lichtenregeling ingevoerd die het afwikkelen veiliger zou moeten maken. De groentijden staan echter nog niet op punt, in de Paasvakantie worden die beter afgesteld. “Dat net op die kruispunten en in zo’n situatie een paar politici om louter electorale redenen tussen de auto’s gaan lopen en wachtende chauffeurs gaan afleiden, is werkelijk onbegrijpelijk. Wat voor signalen geven dergelijke politici als ze gewoon op de middenberm van de A12 wandelingetjes gaan maken en foto’s van zichzelf nemen?”, reageert schepen Bart Lambrecht verontwaardigd.

Burgemeester Sophie De Wit hekelt dat het Vlaams Belang ook geen enkele aanvraag deed voor de actie, althans niet in Aartselaar. “Flyeren op de A12 laten we zelden tot nooit toe. Het Rode Kruis krijgt daarvoor toestemming voor de jaarlijkse stickeractie, hun vrijwilligers kennen de veiligheidsvoorschriften. De enige politieke actie die de voorbije jaren in Aartselaar werd ingediend (door CD&V, ivm de kruispunten, nvdr) kon enkel doorgaan onder politiebegeleiding, voor ieders veiligheid. Het Vlaams Belang heeft helemaal niets aangevraagd in Aartselaar en doet maar op. Van een politieke partij mag je toch verwachten dat het zich aan de regelgeving houdt. Klaarblijkelijk is electoraal scoren voor het Vlaams Belang belangrijker dan de veiligheid van de Vlaming…”

Ook de argumenten tegen de kilometerheffing kunnen Sophie De Wit niet bekoren. “De kilometerheffing maakt dat buitenlanders eindelijk mee zullen betalen voor het gebruik van onze wegen. Het beperkt ook de files en verbetert de doorstroming. Bovendien heeft de N-VA er een duidelijk punt van gemaakt dat de kilometerheffing budgetneutraal moet zijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is